Ungdomsfest denne lørdagne også. (foto: dortmund, twitter)

Alexander Sørloth fikk RB Leipzig-debuten som innbytter i første omgang av 1-1-kampen mot Leverkusen. Erling Braut Haaland i bråk i Dortmund-tapet.

De norske to norske spissene var i aksjon for hvert sitt lag i 1. Bundesliga lørdag, og de kom i fokus på hvert sitt vis. Sørloth måtte sette seg på benken fra start i sin første kamp som Leipzig-spiller, men trener Julian Nagelsmann måtte kaste ham innpå i det 27. minutt da danske Yussuf Poulsen måtte ut med skade.

Innbytter-puls

Da sto det allerede 1-1 i Leverkusen. Svenske Emil Forsberg scoret et vakkert ledermål for gjestene framspilt av Poulsen allerede i det 14. minutt, men et drømmetreff fra Karem Demirbay seks minutter senere skapte balanse i regnskapet. Sørloth markerte seg umiddelbart da han kom inn, med et fint framspill til Forsberg, men det skulle ikke bli noen drømmedebut i Bundesliga for trønderen av den typen Haaland hadde tidligere i år. Kampen ebbet ut med 1-1.

LES: Jarstein så laget tape fra benken

Dortmund-nedtur

Dermed ble det iallfall poeng. Det fikk ikke Haaaland og Borussia Dortmund med seg hjem fra Augsburg, der hjemmelaget vant 2-0 foran 6000 fornøyde tilskuere.

Etter en snau halvtime gnistret det til mellom spillerne etter en stygg takling fra Sami Khedira mot unggutten Jude Bellingham. Haaland havnet i heftig krangel med Augsburg-kaptein Jeffrey Gouweleeuw, og de pådro seg hvert sitt gule kort. TV-bildene viste at Gouweleeuw fiket til Haaland, som dyttet ham kraftig i brystet. Det kunne endt med annen farge enn gult, men dommeren lot samtlige spillere bli på banen.

Hjemmelaget var påskrudd og tok ledelsen da Felix Uduokhai stanget inn Daniel Caligiuris frispark rett før pause. Caligiuri, som pleide å score mot Dortmund da han spilte for naboklubben Schalke, doblet ledelsen i det 54. minutt.

LES: Full kollaps: Sparker David Wagner etter bare to runder

Serielederen

Borussia Dortmund ropte på straffe noen ganger, men slet med å komme til store sjanser. Haaland hadde sin første store mulighet i sluttminuttene, men skuddet hans ble reddet. Augsburg har vunnet sine to første kamper og overnatter på tabelltopp.

Klokken 18:30 spiller Schalke 04 hjemme mot Werder Bremen. Hjemmelaget gikk på en skikkelig smell i åpningsrunden mot Bayern München. Mens Werder Bremen gikk på en 1-4 smell på eget gress mot Hertha Berlin.