Hadde det ikke vært fantastisk å eid denne kunsten!

Ironien er, hvis det er noen, at verdens best betalte fotballspiller har en moral-klausul i sin kontrakt med den Saudi-Arabiske klubben Al-Nassr Athletic som gjør at han kan miste sin årslønn på over 2 milliarder kroner hvis han taper søksmålet som er under oppseiling.

Cristiano Ronaldo var med å promotere NFT-er for skandale kryptoselskapet Binance og presenterte det som en belønning til fansen for «all støtten gjennom alle årene». – Det at de kjøpte søppel som har mistet nesten all verdi er nå grunnlaget for et milliardsøksmål.

Les: Vi vet alle hva to André Onana tabber i Champions League betyr

BBC melder at det er lansert et gruppesøksmål mot Cristiano Ronaldo som gjennom sin markedsføring har lokket folk til å gjøre investeringer som helt opplagt ikke kom til å bli lønnsomme.

Det var i forbindelse med en lansering av NFT-er (digital kunst) for et år siden at Ronaldo pushet dette på intentanende fans. – De billigste kostet 77 dollar, nå et år senere er de enda billgere + – en dollar.

Cristiano Ronaldo som bare på Instagram har 613 millioner fans første til en fantastisk vekst for Binance som for alvor etablerte seg som den desidert største børsen for kryptovaluta.

Ronaldo som allerede har til smør på maten har ikke oppgitt hvor mye han fikk betalt for markedsføringen, han har heller ikke så langt kommen med noen kommentar til milliardsøksmålet.

Binance som allerede er i hardt vær kom inn på kryptomarkedet i 2017, de er størst og har blitt det med å vri og vende på regler og tatt snarveier som har vist seg å være ulovlig. Tidligere i november erkjente Changpeng Zhao, tidligere administrerende direktøren for kryptobørsen seg skyldig i hvitvasking av penger. I tillegg inngikk selskapet et forlik med det amerikanske justisdepartementet – som innebar en bot på 4,3 milliarder dollar.

Det betyr at ballen har begynt å rulle. Det gjenstår å se om Cristiano Ronaldo blir tatt med ned i dragsuget. I verste fall kan han tape en milliard dollar og jobben som fotballspiller og «bling» i ørkenlandet Saudi-Arabia.

Les: Nok en helt vill aften for tidligere RBK-spiller Casper Tengstedt