Det er liten tvil om at inntektene for fotballklubber stuper når det ikke spilles kamper og når de først kommer igang igjen vil spilles uten publikum i en lang periode. – Største utgift er spillere som tjener fett ihvertfall i de fem største ligaene.

Bundesligagiganten Bayern München ledelse og spillere har innført lønnskutt på 20 prosent. – Liga kollega Borussia Dortmund har også foreslått lønnskutt for alle uten at det er endelig bestemt enda.

Les: Robert Lewandowski gir 1 million euro til kampen mot coronavirus

Verdien på klubbaksjene har falt kraftig som følge av redusere inntekter, nå som spillere og ledelse har blitt enige om lønnskutt er Bayern München klar på at de vil komme igjennom denne vanskelige perioden også økonimisk.

Bayern München la frem et budsjett på 750,5 millioner euro for sesongen 2019/20, og lønnene til sportslig personell utgjorde 336,2 millioner euro av det.

Borussia Dortmund, trener Lucien Favre hadde tilbudt å kutte lønnen, mens klubben også har foreslått to andre tiltak for å lette den økonomiske belastningen på organisasjonen.

Den ene var 20 prosent lønnsreduksjon for spillere hvis kamper ikke gjenopptas, mens alternativet var 10 prosent reduksjon hvis sesongen er fullført bak lukkede dører.

Les: Mata har en spesielt viktig rolle hos Manchester United