Det tyske storlaget Bayer München tok nok ett pokal. Foto: Ritzau

Budapest/Oslo (Sporten) (Bayern München – Sevilla 2-1 (1-1) Javi Martinez’ scoring etter 104 minutter sikret tyskerne sitt fjerde tittelen dette året.

Bayern München vant Champions League, mens Sevilla gikk til topps i Europa League. Torsdag møttes de to vinnerlagene til den tradisjonsrike Supercupen. Som ble avholdt i den Ungarske hovedstaden Budapest. I en kamp som varierte voldsomt. Hvor Bayern viste hvorfor dem er nummer en over klubbrangeringen. Men vi måtte vente til første ekstraomgang før avgjørelse faller.

I torsdagens finale var det spanjolene som tok ledelsen etter 13 minutter ved Lucas Ocampo. Scoringen kom etter at Ivan Rakitic hadde blitt lagt i bakken av David Alaba inne i feltet og fra krittet fintet Ocampos ut Manuel Neuer og scoret sikkert. og Sevilla vant henholdsvis Champions League

Det tyske stjernegalleriet sko tilbake i det 34 minuttet. Etter flott samarbeid mellom herrene Robert Lewandowski som la ballen tilbake til Leon Goretzka og midtbanespilleren klinket ballen likså greit mål. Det var også de to scoringene vi fikk i ordinær spilletid og vi måtte gå løs på ekstraomgangen mellom lagene.

Prøveprosjekt for UEFA

Oppgjøret i Budapest var også en prøveprosjekt for UEFA for å få tilskuere tilbake på stadion i europeiske kamper, selv om Ungarn er et av landene som nylig har blitt hardest rammet av koronapandemien. Rundt 30 prosent av stadionkapasiteten – 20 000 billetter – ble lagt ut for salg, og de aller fleste tilgjengelige seter var okkupert

Sevilla best i starten

Sevilla kom best ut i starten av oppgjøret i Budapest og tok ledelsen etter noe kløneri fra Davis Alaba da laget straffespark etter å ha løpt motstanderen ned bakfra, etter en retur fra van Rakitic. Fra straffemerket sendte Lucas Ocampos ballen den ene veien og Manuel Neuer den andre.

Bare fem minutter senere trudde Robert Lewandowski at han hadde satt ballen i mål, men målet ble korrekt annullert for offisde etter VAR kom på banen. Dermed var det fremdeles 1-0 til sevilla. Bare 12 minutter senere hadde det tyske storlaget nok en ball i målet bak Sevilla målvakten. Denne gangen mente at Robert Lewandowski var ufin i hendelsen i forkant av målet.

Javi med avgjørelsen

Imidlertid misbrukte Youssef En-Nesyri frisparket sitt i de siste minuttene av ordinær tid, og kampen gikk i ekstraomgang. Tempoet falt litt da lagene ble tappet for energi. Derfor var det heller ikke ulogisk at det var en innbytter som skulle score.

At det nettopp ble 32 år gamle Javi Martínez var imidlertid mer overraskende. Fem minutter etter at han kom på banen satte han hodet på en returball, og ballen dalte i en finbue over Yassine Bounou i Sevillas mål.

Det som mest sannsynligvis var hans siste kamp for Bayern München. som etter åtter år i den tyske storklubben visstnok er på vei til Atletico Bilbao.