Bayern München må bruke mer enn normalt for Premier League stjerne

214
Premier League-trofé bra, CL-trofé best.

Den tyske storklubben er vant til å bruke godt med penger når de kjøper spillere, men det er ikke i nærheten av de vi ser av pengebruk hos de største klubben i Premier League, La Liga og Paris Saint-Germain. – dukker det opp noe som minner om budkrig har fornuftige Bayern München trukket seg unna, men ikke i år.

Nå fortsetter de kjøpefesten med å flytte Manchester City-spilleren Leroy Sané (23) opp øverst på sin ønskeliste, og ja, det blir dyrt. – Mer enn det klubben er vant til å betale for en spiller.

Les: Marcos Rojo har fått beskjeden fra United-manageren

Lørdag vant den tyske giganten «the double» etter de slo Leipzig 3 – 0 i cupfinalen.

Bayern er allerede i gang med å forsterke laget før neste sesong. Nylig har klubben hentet franskmennene Lucas Hernández for 80 millioner euro og Benjamin Pavard for 35 millioner euro fra henholdsvis Atlético Madrid og Stuttgart.

Lucas Hernández er den dyreste klubben har kjøpt så langt, på andreplass kommer Corentin Tolisso som for to år siden kom for 41,5 millioner euro fra Lyon.

Klubbpresident Karl-Heinz Rummenigge er ryddig og forteller verden de kommer for Manchester City-stjernen Leroy Sané.

«Vi skal forsøke, men jeg kan ikke love at vi lykkes»

Det er ikke rart de ønsker seg Leroy Sané, som er fantastisk god og kan fylle noe av tomrommet etter kantspillerne Arjen Robben og Franck Ribéry. Duoen har vært viktige for klubben i en årrekke. Tyskeren Sané kan bli en erstatter. The Guardianskriver at det er lagt inn et bud på 70 millioner pund, tilsvarende drøye 800 millioner kroner. – En del eksperter tror vi ser en milliard før vi får en overgang.

Les: Ser mot Premier League etter ti år i Bayern München

Bayern München vil selvsagt også selge noen spillere, men det vil være langt mindre enn de kjøper i år. Bundesliga skal vinnes lett og Champions League finalen skal nåes med brutto spillerkjøp i området 3,4 til 4 milliarder kroner.

Blir vanskelige å ha med å gjøre neste sesong
– Vi tenkte på det allerede da han fortsatt var i Schalke 04. Men da kunne vi ikke garantere ham en plass i startoppstillingen, sier Rummenigge.

Sané spilte i Schalke 04 mellom 2014 og 2016 før han ble hentet til Manchester City.

Les på F7: Lidls nye gin endrer farge med tonic