Denis Zakaria og Florian Neuhaus

Det er mange eksempler på klubber som gjøre det bra som blir tappet for gode spillere og deretter får en lang nedtur eller faktisk forsvinner helt. – Et godt eksempel er Monaco som etter de vant Ligue 1 i 2017 mistet en rekke spillere, blant annet Kylian Mbappe til Paris Saint-Germain og så påfølgende sesong startet en bratt nedtur.

Bodø/Glimt som vant Eliteserien i år på overbevisende vis står ovenfor samme problemstilling ved de neste overgangsvinduene.

Spør du Schalke 04 fans (ja det er noen igjen) vil de peke på Bayern München når de skal forklare sin egen nedtur. – I årevis har de hentet deres største stjerner, de er i ferd med å rykke ned, etter 9 kamper har de bare 3 poeng, noe som plasserer dem på absolutt sisteplass i Bundesliga.

Det er selvsagt en god strategi å bruke sin enorme pengemakt til å hente klassespillere fra konkurrenter, nå sies det Bayern München er i ferd med å gjøre det igjen, men med en annen klubb.

Les: De 50 beste fotballspillerne i verden ifølge Football Manager 2021

Den tyske avisen SportBild rapporterer at Bayern ønsker å signere Borussia Mönchengladbachs to stjernespillere, Denis Zakaria og Florian Neuhaus, for neste sesong. Imidlertid forventes Mönchengladbach å ønske seg rundt 40 millioner euro, drøye 410 millioner kroner for Zakaria, mens Bayern muligens kan få Neuhaus litt billigere.

Zakaria, 24, er en sentral midtbanespiller som kom til «Fölen» sommeren 2017 fra Young Boys. For tiden har han en avtale med Gladbach frem til sommeren 2022. Neuhaus, 23, er igjen også en sentral midtbanespiller, som kom til sommeren 2017 fra 1860 München og har en avtale frem til sommeren 2024.

I følge den engelske avisen Daily Star følger også Manchester United, Manchester City og Chelsea 24 år gamle Zakaria. De kan også komme inn i kampen for å rekruttere spilleren.

Les på F7: Disney kutter enda mer enn først annonsert