(c) Bilde Ranheim: Svein Maalen sammen med Roar Stokke

Rosenborg ligger på en niendeplass i Eliteserien med 10.kamper spilt av årets sesong, det er et godt stykke unna der klubben burde ligge og enda lenger unna der de ønsker å ligge. – Som resultat hovedtrener Kjetil Rekdal og assistent Geir Frigård har fått sparken, eller som det heter på fotballspråket: » Enige om å avslutte arbeidsforholdet»

RBK sine sider hadde Kjetil Rekdal følgende å si: «På vegne av Geir og meg selv, vil jeg si at det er skuffende å ikke få fullført oppdraget vi fikk her i Rosenborg. Når det er sagt, vil vi takke for tillitten vi ble vist når vi signerte for klubben. Vi har gitt alt av oss selv her. Mye har vi fått til, men endel har vi ikke lykkes med i like stor grad som vi ønsket. Det er ikke i våre tanker å lete etter hverken syndebukker eller bortforklaringer. Nå handler det om å gå videre, og vi forlater Trondheim og Rosenborg med rake rygger og flere venner enn da vi kom. Til sist må vi si takk til spillegruppa som har stått støtt og samlet bak oss hele veien! Lykke til videre, dere har det i dere gutter»

Les: Sergio Ramos vil returnere til klubben der det tok av

Rosenborgs har fått en ny hovedtrener ut sesongen i Svein Maalen som er godt kjent med trøndelags kultur og historie i og med at han er født i Trondheim. – For enhver trønder med ambisjoner innen fotball er Rosenborg det uliltmate målet. Han har edelig fått drømmejobben og varsler en markant kursendring på Lerkendal i tiden som kommer.

Svein Maalen har i fire og et halvt år vært hovedtrener for Ranheim, en klubb han før det hadde diverse roller i.

Maalen møtte pressen fredag ettermiddag, kort tid etter at han var presentert som RBKs midlertidige hovedtrener. Han får med seg Trond Henriksen som assistent.

Maalen så ingen grunn til å legge skjul på at han kommer til å ta tydelige grep når han nå overtar taktpinnen. «Det har jeg vært veldig tydelig på. Hvis jeg skal gjøre dette, blir det en kursendring. Ferdig med det»

Videre gikk han svært langt i å bekrefte at Rosenborg nå skal tilbake til røttene sine. «RBK er en av de mest identitetssterke klubbene i norsk fotball. Dette kan jeg veldig godt, og jeg vet akkurat hvordan vi skal angripe dette og prøve å spille fotball»

– Det handler om trøndersk idrettsidentitet, la han til.

– Ja. Jeg tror det. Det vil jeg si. Når jeg får muligheten til dette, og tar ut ideene mine her, som henger sammen med klubbens identitet, er det fryktelig artig å få gjøre det i Rosenborg. Klubben min, sa den tidligere Ranheim-treneren.

Han er ikke bekymret for at det kan ta tid å implementere de klare grepene han ønsker å gjøre.

– Erfaringsmessig kan det gå ganske fort. Det kan også ta litt lengre tid. Det kommer an på, og først og fremst handler det om hvor god jobb vi gjør, sa Maalen.

Han varsler at han i spann med Trond Henriksen skal jobbe for å finne tilbake til det RBK skal være både identitetsmessig og resultatmessig.

– To sekunder, kanskje. Ikke mye mer enn det, sa han.

– Jeg har vært to og et halvt år uten fast trenerjobb nå. Så dukker denne muligheten opp, og det er ikke hvilken som helst jobb. Det er drømmejobben min. Jeg er veldig motivert for det, fortalte Maalen også.

Det er kjent at han var aktuell for jobben som Aalesund-trener nylig. Om utfallet av den situasjonen hadde sammenheng med at RBK-jobben kunne bli ledig, svarte han:

– Det vil jeg ikke kommentere i det hele tatt.

Assistent Henriksen har han derimot mye godt å si om.

– Vi utfyller hverandre veldig, veldig, godt. Han er en fantastisk fotballtrener. Han er rosenborger og jobber i klubben. Det er mye som stemmer, sa Maalen.

45-åringen, som den siste tiden har vært trenerutvikler i RBK, svarte også bekreftende på spørsmål om han håper å bli klubbens permanente trenerløsning.

Den endelige forespørselen om å bli RBK-trener fikk han først fredag. Maalen brukte ikke lang tid på å bestemme seg.

les på Radiosporten: Mens Arsenal konsentrerer seg om Declan Rice åpnes døra for Barcelona