Barca måtte gi, men har allerede fått valuta for tilliten. (foto: barcelona, twitter)

Ilaix Moriba. Født i Guinea, spillende for det spanske u-landslaget. Startet hos Espanyol og ble hentet over til byrivalens akademi der han brøt gjennom på Barcelonas B lag som 17-åring. Den offensive midtbanespilleren hadde allerede da en fysikk, teknikk og blikk for spillet som var utenom det vanlige – selv hos Barcelona.

Debuten på Barcas førstelag lot heller ikke vente på seg. På starten av året var første kamp unnagjort, og 6. mars noterte 18-åringen seg for sin første scoring i 2-0 seieren mot Osasuna. Men det var ikke langt unna før nok en av Barcelonas mest lovende forlot klubben.

Les: Daily Mirror: Manchester United har allerede bestemt hva de skal gjøre med Solskjær

Vi lar Moriba senior fortelle historien tilbake i 2019 da han hindret at sønnen forlot Barcelona.

-Forhandlingene med Barca over hans første profesjonelle kontrakt gikk ikke fremover. Vi møtte Txiki Begiristain (Man Citys sportsdirektør) og han forklarte hele prosjektet for oss. Vi likte det fordi de skulle satse mye på ham. Noen uker senere hadde vi flybilletter til å reise til Manchester for å signere kontrakt, forteller Moribas far til Sport.

Les F7: «Stripchat» vil betale mer enn det dobbelte av det Pirelli gjør

Så hva skjedde?

-Jeg avbestilte samme morgen vi skulle reise. Jeg ønsket at Ilaix skulle stå frem som et eksempel og en referanse for den neste generasjon Barca-spillere. Vennene hans hadde reist (byttet klubb). Hvis han ble, var det bevis på at Barca satset på yngre spillere. Vi lyktes med å nå en avtale der alle kom ut som vinnere, forteller senior.

Vi tenker Pep Guardiola ikke ble like fornøyd.

Les: Italiensk media: Juventus legger Ronaldo ut på «brann-salg»