Laporta har troen på det som fungerte i the good old days.

Det var ikke spesielt overraskende Barcelona stemte frem Joan Laporta sin ny president, han har sittet i stolen før uten å skape de aller største bølgene. – Han regnes som både ryddig og slagkraftig, noe som var sårt savnet etter en kaosperiode.

Det kom en rekke løfter i valgkampen og den nye presidenten som vant valget på søndag er godt i gang med å levere på de allerede. – Det er ikke noe tid å miste, allerede før han ble valgt til president, skal han ifølge AS ha gjennomført møter med David Alabas representanter, Pini Zahavi og Fali Ramadani, i Barcelona.

Les: Toni Kroos kan gjøre akkurat som han vil

Joan Laporta er fullstendig klar over, etter å ha gjort denne jobben før, at det er mer enn det sportslige som lokker stjerner til klubben, det faktum at Barcelona er en av verdens mest spennende byer å bo er også et enormt trekkplaster. – Han har tidligere sagt at så lenge man viser hva byen har å by på er stjernene solgt på Barcelona.

Avisen skriver at presidenten er klar over den massive interessen for Bayern Munchen-spilleren fra blant annet Real Madrid og Manchester City, men Laporta har likevel godt tro på at Barcelona kan sikre seg Alaba som er klubbløs til sommeren.

Les på F7: Latterlig å boikotte VM i Qatar

Litt om den nye Presidenten:

Joan Laporta ble født i Barcelona 29. juni 1962, far til tre barn, og har en jus grad fra Universitetet i Barcelona og mastergrad i selskaps og skatterett ved Institut d’Estudis Superiors Abat Oliba i Barcelona. Han er stiftende partner og eier av advokatfirmaet Laporta & Arbós Advocats Associats; et medlem av Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, ​​og blant annet er han medlem av forstanderskapet og av Executive Committee for Lluch Foundation og Johan Cruyff Welfare Foundation.

Laporta ble valgt til president for FC Barcelona etter å ha vunnet valget i juni 2003, og sommeren 2006 ble han gjenvalgt som president i klubben. Med Joan Laporta kom en generasjon av unge og dynamiske ledere til enheten som genererte et reelt løft ved å sette i omsetning uttrykket for den «dydige sirkelen», som klarte å styrke klubben økonomisk og sosialt.