Endringene i Barcelona denne sommeren blir mer omfattende enn klubben har sett noen gang tidligere, vi kommer i løpet av noen få uker til å se nye folk i absolutt alle deler av deres virksomhet.

Ambisjonene er tydelige, de skal finansieres med salg, Barcelona har lagt ut spillere til en samlet verdi av 332 millioner euro til salgs og da regner vi ikke med Lionel Messi.

Vi er fullstendig klar over at alt dreier som om Messi sin fremtid om dagen, men der er veldig mye mer som foregår på Camp Nou. – Barcelona sin nye manager Ronald Koeman jobber iherdig med å gjennombygge laget før sesongen 2020/2021 starter.

Så mange som 14 spillere er på markedet denne sommeren, hvorav ti av dem er fra førstelaget og de andre fire returnerer fra lån uten garantert plass i laget.

Mange av spillerne som nå selges ville eksperter karakterisert som «urørbare» for veldig kort tid siden. – Transfermarkt som er konservative i sin verdivurdering har satt den samlede verdien til 332 euro.

Sergi Roberto og Jordi Alba er de mest verdifulle av dem, de er verdsatt 40 millioner euro hver, etterfulgt av Samuel Umtiti (32), Sergio Busquets og Luis Suarez (28) og Ivan Rakitic (20).

Suarez, Arturo Vidal og Rakitic har imidlertid kontrakter som varer ut neste sesong, noe som betyr at hvis de skal selges, vil det sannsynligvis være for en litt lavere sum enn hva de ellers ville fått.

Fire av de 14 spillerne som var til salgs var «hjemmelaget» og kostet ikke klubben et cent – Carles Alena, Rafinha , Sergi Roberto og Busquets.

Philippe Coutinho kostet ekstraordinære 120 millioner euro. Etter brasilianeren kommer Umtiti (20 millioner euro), Junior Firpo (23), Vidal (19), Rakitic og Martin Braithwaite (18 hver) og Jordi Alba (14).

Se: Brewster syndebukk da Arsenal vant Community Shield

Sergi Roberto og Jordi Alba

Sergi Roberto og Busquets ‘agenter har allerede sagt at de ikke vil dra, Jordi Alba er under kontrakt til 2024.

Les: Lionel Messi kom med beskjeden Barcelona fryktet