No, no, NO!. (foto: barcelona, twitter)

Da Xavi Hernendez red tilbake inn på Camp Nou med sin hvite hest, var Rigui Puig på vei opp i Barcelona-systemet. Lovordene haglet når den tekniske sentrale midtbanespilleren hadde sine innhopp i Barca-drakten. Nå har 22-åringen møtt et hinder som rekker ham godt over sine 1,69 meter.

Kvalitetene til Puig er det ingen som klager på, men for Xavi har 22-åringen tydeligvis ikke det som skal til for å erobre midtbanen for tittelkandidaten Barca. Siden nyttår har Xavi sendt Puig innpå i en full La Liga-kamp og 17 minutter i en annen. Klubben har tidligere skrytt hemningsløst av sitt La Masia-produkt, men ifølge Sport jobber Barcelona nå intenst med å selge midtbanespilleren for å lage plass til nye signeringer.

Les: Borussia Dortmund klar med sin andre signering

Barcelona planla for noen år siden å ha med Puig videre, og ble enige med den unge spillere om solide 750 000 kroner i ukelønn (salarysport) for å overbevise. Dette plasserte 22-åringen sånn i midten av lønnshierarkiet til Barca. Ifølge Sport har dette skapt utfordringer for klubben når de nå jakter kjøpere.

Riqui Puig da han ble instruert av mesteren.

Den spanske avisen hevder bare to, tre klubber har vist interesse, men ingen er villig til å møte lønnskravet hans. 22-åringen har kontrakt som løper ut sommeren 2023, ifølge Sport er Puig fast bestemt på å bli og kjempe om plassen.

Et innstilling en klubb trenger, men for Barca blir hver eneste unødvendige lønnsutgift en potensiell hindring for å få inn spillere Xavi ønsker seg.

Les: Liverpool-signeringen viser stålkontroll i jubelkampen til Fulham