Alene på tronen i La Liga? (foto: messi, twitter)

Lionel Messi scoret på to frispark og fra straffemerket da Barcelona slo Celta Vigo 4-1 i spansk fotball lørdag. Med seieren er katalanerne igjen serieleder.

Ikke uventet ble Lionel Messi toneangivende for hjemmelaget. Argentineren satte inn 1-0 fra straffemerket midtveis i første omgang etter at en Celta-spiller benyttet armen inne i feltet.  Deretter ble det frisparkshow på Camp Nou.

Les: Det blåser opp til ørkenstorm rundt Barcelona-legenden Xavi

Først utliknet Lucas Olaza på et strålende treff fra distanse, før Messi svarte med et minst like godt skudd til 2-1-ledelse for Barcelona.

Superstjernen var imidlertid ikke ferdig med det. To minutter ut i annen omgang fikk han sjansen på frispark på ny. Distansen var omtrent den samme som på 2-1-scoringen, og igjen svingte Messi ballen vakkert over muren og inn i hjørnet.

Les på Popidol: 25 år siden Ayrton Senna ulykken som sjokkerte verden

Med seieren overtok Barcelona ledelsen fra erkerivalene Real Madrid i La Liga. De to lagene har begge 25 poeng, men Barcelona har bedre målscore.

Barcelona må klare seg uten høyreback Nelson Semedo i omtrent fem uker på grunn av en skade.

Nelson Semedo måtte forlate etter 23 minutter av Barcelonas kamp mot Celta Vigo.

Barcelona – Celta Vigo 4-1
La Liga
23′ 1-0 Lionel Messi
42′ 1-1 Lucas Olaza
45′ 2-1 Lionel Messi
48′ 3-1 Lionel Messi
85′ 4-1 Sergio Busquets