Barcelona og Girona vil til Miami i januar

71
(c) Bilde: Air France: Miami

Det er ikke bare en mediejippo for å trenge inn i det amerikanske markedet og ønske om godt vær som ligger bak ønsket fra Barcelona og Girona om å spille deres lokale La Liga kamp i Miami. Det ligger også en generell misnøye hos for folk i Katalonia  over å være en del av Spania.

BBC skriver at klubbene har de søkt det spanske forbundet om å flytte Girona sin «hjemmekamp» mot Barcelona til Miami Hard Rock Stadium 26, januar.

Les på F7City: Uppsala årets globale klima by

Vi i Sporten synes også det er helt ok å flytte, men slipp til noen andre neste gang!

Dette må godkjennes av Spanias fotballforbund (RFEF), Det amerikanske fotballforbundet, UEFA og Concacaf.

Nylig bekreftet La Liga at det årlig skal spilles én seriekamp på andre siden av Atlanteren. Dette som en del av en ny 15-årsavtale mellom den spanske toppdivisjonen og det amerikanske medieselskapet Relevent.

Les: Dette er straffen for dommerutbruddet

Planene har høstet mye kritikk. Både Spanias fotballforbund og den spanske spillerforeningen har vært skarp i tonen, og også presidenten i RFEF, Luis Rubiales gått hardt ut mot planene om å flytte en La Liga kamp til USA.

I søknaden om å spille Girona – Barcelona i Miami heter det at det er kommet til enighet om en kompensasjon til Gironas supportere med sesongbilletter.

1500 gratis flyreiser til Miami blir tilbudt til de med sesongbillett. De kan velge mellom å overnatte helgen i USA eller ta flyet tilbake direkte etter kamp.

De som ikke ønsker å reise vil bli tilbudt gratis billetter til bortekampen mot Barcelona 23. september og 20 prosent på sesongbilletten. Supportere som ikke ønsker noen av alternativene vil få 40 prosents avslag på deres sesongbillett.