Roberto Martinez

De to neste kampene i La Liga er avgjørende for om Barcelona manager Ronald Koeman beholder jobben, alt annet enn full pot i torsdag mot Cádiz og mot Levante på søndag vil intensivere arbeidet med å finne enn ny.

Det er urettferdig å legge all skyld på manageren, men slik er fotballen. Stjernespillerne som Lionel Messi og Antoine Griezmann har forsvunnet fra den økonomisk kriserammede klubben siden forrige sesong. Erstatterne har ikke vært av samme kaliber.

Les: Bekreftet: James Rodriguez skal spille for legenden Laurent Blanc

Da Ronald Koeman fikk jobben for et år siden kom han fra den vesentlig mer trygge jobben som Nederland sin landslagssjef, den gangen var det i konkurranse med landslagssjefen for Belgia Roberto Martinez. – Martinez befinner seg høyt oppe på listen over mulige erstattere. Det er bare et lite problem, Barcelona må kjøpe han fri hvis de vil hente han ut før utløpet av kontrakten.

Belgia, som har VM i Qatar i sikte kommer ikke til å fire på noe som helst for å imøtekomme Barcelona. – De så helt tydelig hva som skjedde med Nederland i EM. Sport melder at en overgang vil koste 1,8 millioner euro.

Les: Cristiano Ronaldo har erstattet Lionel Messi som den best betalte fotballspilleren i verden

Skulle Roberto Martinez ende opp i Barcelona er det andre gang de to har samme jobb, Ronald Koeman overtok for Martinez i Everton i 2016.