Robert Lewandowski (Insta)

La Liga sjef Javier Tebas fortsetter å skape problemer for Barcelona sin strategi om å pøse på med penger og håpe at de sportslige resultatene blir så gode få fort at klubben oppnår balanse.

Det er allerede satt ned foten for salg av fremtidige inntekter for å løse aktuelle problemer og nå kommer det også konkrete krav som klubben må spille for å kunne melde opp spillere i La Liga.

Les: Venter heller på at Conte skal reise hjem til Italia

Barcelona må selge noen av sine største stjerne for «å samle inn» 200 millioner euro. – Det er sist sommers shopping sammen med den enorme gjelden som gjør at de katalanske gigantene ikke kan signere noen nye spillere.

La Liga-sjef Javier Tebas kritiserte klubbens overgangsavtaler og sa at de måtte kutte rundt 2,1 milliarder kroner i følge SPORT.

«Vi har strenge økonomiske kontroller. På slutten av hvert vindu forteller vi alle klubbene i La Liga hva de kan bruke,»

«Når det gjelder Barcelona, må de redusere fra utgifter til lønn og overføringer fra 650 millioner euro til 450 millioner euro – så det er et budsjett på minus 200 millioner euro.»

Lønnskutt er en vei å gå, men det er svært lite populært og salg ser ut til å være eneste mulighet for å klare å nå La Liga sine mål. -Stjerner må selges og det inkluderer spillere i førsteelleveren Robert Lewandowski, Frenkie de Jong og Raphinha.

Lewandowski, som kom til Camp Nou i fjor sommer har scoret imponerende 25 mål i alle konkurranser denne sesongen, han leverer og det gjør at til et sikkert salgsobjekt. Den polske superstjernen lå mellom 40 og 50 mål pr sesong i Bayern München, han er i rute for å nå det i Barcelona denne sesongen og han kommer sikkert til å gjøre det neste sesong også uansett hvilken klubb han spiller for.

Frenkie De Jong er fortsatt svert høyt oppe på lista til Manchester United manager Erik ten Hag. Den nederlandske forsvarspilleren satte seg grundig på bakbeina i fjor sommer og nektet å bli solgt til tross for at Barcelona allerede hadde inngått en avtale. – Nå virker han mer «rikkbar».

For ikke å snakke om Raphinha, som også kom i fjor sommer. En Premier League-retur kan være på kortene for den tidligere Leeds United-vingen, da Arsenal og Newcastle United antas å være interessert i å signere brasilianeren.

LES OGSÅ: Agentpappa Mac Allister satt blant Liverpools representanter forrige uke

Barcelona jobber med å selge spillere som Samuel Umtiti, Clement Lenglet, Alex Collado og Sergino Dest, som alle er på lån borte fra Camp Nou. Ferran Torres og Ansu Fati er også på huggestabben.

Den daglige driften av Barcelona, hvis du regner fra etter sist sommers overgangsvindu går faktisk med et pluss. – Det er en noe mer edruelig lønnspolitikk og suksessen i La Liga gir inntekter. Men det er ikke nok. Mange spillere vil forlate klubben denne sommeren på grunn av de fortsatt svært store økonomiske problemene til klubben.