Alejandro Balde

En ting den tidligere Barcelona manageren Quique Setién ønsket å få til var å koble talenter sammen med de stillere som best representerte den plassen de hadde og med det sikre en langsiktig utvikling av klubben.

Det var slik Barcelonas største stjerne (sammen med veldig mange andre) vokste fra akademi inn i klubben. Jordi Alba ble i en kort periode linket opp med stortalent Alejandro Balde. 17 åringen har imponert stort i Uefa Youth League og fanget interessen til flere klubber også i Premier League.

Les: Dag-Eilev Fagermo vil Ståle skal bli landslagssjef

Sport skrier at både Chelsea og Liverpool er interessert i den ekstremt raske og talentfulle venstrebacken. Balde har som alle andre fått med seg at Barcelona trenger å løse 1000 problemer før de igjen kan skinne, mens både Chelsea og Liverpool har penger på bok og en setup som fungerer.

Liverpool manager Jürgen Klopp lokker med både gradvis mer spilletid og få muligheten til å spille ved siden av Virgil van Dijk når han kommer tilbake fra skade.

Barcelona er ikke keen på å la han gå og manager Ronald Koeman har fortalt Balde at det snart er en plass på førstelaget, kanskje allerede i januar hvis Junior Firpo forlater klubben. –

Balde er en naturlig erstatning for 31 år gamle Jordi Alba, når han en gang i fremtiden er ferdig i klubben.

Les på F7: Dystre utsikter for norsk kulturliv