Andreas Christensen

Det er svært sannsynlig Clement Lenglet og Samuel Umtiti forlater Camp Nou denne sommeren og dermed blir overgangen for Chelsea forsvarer Andreas Christensen desto viktigere.

Barcelona er igjen i flytsonen til tross for uavgjort i gårsdagens Europaligakamp mot Galatarasay. Manager Xavi har lykkes med snuoperasjonen og dermed er både stemming og tilgang på penger økende. – Barcelona ligger på tredjeplass i La Liga, på de siste fem kamper har de bare avgitt to poeng.

Les: Klopp og Liverpool har gjort sitt: «Vi kan ikke gjøre så mye mer»

Den danske midtstopperen blir ifølge AS Barcelonas første signering i forkant av neste sesong. Det er ingen som vet hva som skjer med Chelsea nå som de er utsatt for sanksjoner, uansett går hans kontrakt ut på dato til sommeren. Barcelona får Christensen gratis. – De forventes å signere en femårsavtale.

Med mulige avganger til Clement Lenglet og Samuel Umtiti i sommer, ser dette ut som et viktig oppkjøp. Med sine 25 år har Christensen blitt en av de mest lovende midtstopperne i europeisk fotball.

Den danske landslagsspilleren er sterk i luften og veldig komfortabel med ballen, selv om noen kritiserer ham for ikke å være aggressiv nok, til tross for hans høyde på nesten 190 centimeter.

Christensen har en imponerende rekord med Chelsea, med 153 kamper på sine fem sesonger i England. Han har kun scoret to mål på den tiden.

Les på Synaps: Fotballpensjonisten Yaw Amankwah signerer med TV 2


Christensens ankomst er dagens prioritet på Camp Nou, men klubben har flere mål i tankene. De er for tiden interessert i å signere midtbanespiller Franck Kessié (AC Milan), marokkanske bakspiller Noussair Mazraoui (Ajax) og forsvarsspiller César Azpilicueta (Chelsea) på gratis overganger.

Azpilicueta har en ensidig fornyelsesklausul som kan utløses av Chelsea, og spanjolen må forhandle personlig for at det ikke skal skje.

Barcelona har også fullført signeringen av det unge Racing Santander-talentet Pablo Torre. Den angripende midtbanespilleren kan ende opp med å starte i reservelaget, før han potensielt rykker inn i Xavis førstelagstropp.