Bernardo Silva(foto: city, x)

Barcelona vil gjøre et forsøk på å hente Bernardo Silva fra Manchester City denne sommeren hvis økonomien tillater det. Den portugisiske midtbanespilleren har vært et toppmål for nåværende manager Xavi Hernandez siden han kom til Camp Nou 6.november 2021.

Bernardo Silva har en utkjøpsklausul på bare 58 millioner euro denne sommeren, sett i forhold til verdien som transfermarkt har satt (80 millioner euro) vil det være et røverkjøp. – Et kjøp som Barcelona ikke har vært villig til å prioritere, inntil nå.

Les: Erling Braut Haaland sin gigantiske utkjøpsklausul er avslørt! og Real Madrid er fortsatt interessert

Sport skriver at Barcelona vil gjøre fornyede forsøk på å signere Silva denne sommeren, etter rapporterte samtaler mellom Xavi, playmakeren og hans agent Jorge Mendes i fjor sommer. Både Xavi og Barcelona-president Joan Laporta var på ferie i S’Agaro i Baix Emporda, nordover kysten fra Barcelona da sistnevnte fikk en telefon fra Mendes.

Han presset Mendes til å åpne døren til en overgang for Silva i fjor sommer, og sluttresultatet ble en samtale mellom Xavi og Mendes og Silva. De økonomiske problemene Blaugrana står overfor kom imidlertid i veien for enhver avtale, og Silva fornyet avtalen med de himmelblå til 2026.

Hvis Blaugrana kan komme i svart med hensyn til lønnsgrensen deres, og i sin tur signere spillere uten restriksjoner på sine investeringer, så vil de gå etter Silva igjen.

Tanken er å gjøre det i en lignende strukturert avtale som gjorde det mulig å signere Vitor Roque for €30m pluss €31m i variabler i januar. For øyeblikket betaler Blaugrana € 5 millioner i avdrag for Roque til Club Athletico Paranaense hver sjette måned. Det kommer til å bli en vanskelig forhandling, men de tror de kan overtale City til å skille seg fra Silva, delvis på grunn av at han fyller 30 år i august og at manager Pep Guardiola før har åpnet døra for salg.

Les på Engelske klubber: Manchester United får hard konkurranse fra europeisk gigant

Det store hvis er om Barcelona kan komme tilbake i det svarte angående lønnsgrensen denne sommeren. For øyeblikket er grensen satt til €204 millioner, mens forbruket antas å være i overkant av €400 millioner. Det gapet vil sannsynligvis lukkes noe denne sommeren, men det er fortsatt et stort gap å ta igjen.

Å gjøre det ser ut som om det vil kreve minst to store salg å få lov til å melde opp nye spillere til høsten. – Xavi Hernandez har sagt opp sin stilling som manager etter sesongen. – En dårlig periode i vinter sørget for at han rett og slett ga opp og omtalte sin jobb som verdens verste. Nå går det bedre, det flyter igjen i La Liga og Barcelona henger fortsatt med i Champions League.

President Joan Laporta har satt igang en overtalelseskampanje for å få Xavi til å ombestemme seg å bli værende. – Kjøp av Bernardo Silva vil være et godt argument!. – Han skal allerede ha sanksjonert å selge spillere for 100 millioner euro mer enn budsjettert på grunn av lønnstaket, nå diskuteres det salg for ytterligere 100 millioner euro.

Hovedtall for sesongen 2022/2023

Barcelonas overskudd før skatt økte fra €124m til utrolige €423m, selv om dette inkluderte €800m fra de finansielle spakene, som økte €534m fra forrige års €266m. Inntektene steg €167m (26%) fra €639m til €806m, men dette ble mer enn oppveid av €331m (43%) vekst i driftskostnader.