Captain César Azpilicueta

Barcelona sin nye manager Xavi Hernández har fått beskjed om at hans fokus bør rettes mot spillere som er på utgående kontrakter på grunn av en svært krevende økonomisk situasjon. – En som passer perfekt er César Azpilicueta som er i kontraktsforhandlinger med Chelsea.

Planen nå er å på generelt grunnlag fremstå som spennende og at ting ser lysere ut nå som de nesten er igjennom krisen. – Et eksempel på en opptur var tidligere i uken da Xavi hentet sin kompis Dani Alves.

Les: Rangering av Premier League klubber etter gjennomsnittsalder

ESPN melder at Barcelona følger 32-åringens kontraktssituasjon tett.

Barça å fortsette å fokusere på Bosman-signeringer ut hele 2022. I sommer rekrutterte klubben blant andre Memphis Depay, Sergio Agüero og Eric Garcia – som alle da hadde utløpende kontrakter.

Azpilicueta har vært en viktig del av puslespillet i Chelsea og Thomas Tuchels lagbygging. 32-åringen har også hatt fast startplass på det spanske landslaget den siste tiden. Chelsea planlegger å gjenoppta forhalingene med høyrebacken om en kontraktsforlengelse etter landslagspausen.

Les på Engelske Klubber: Vil friste Zinedine Zidane med Cristiano Ronaldo og Raphael Varane

Spania har kvalifisert seg til VM i Qatar neste år etter søndagens 1 – 0 seier mot Sverige.

Xavi sies å verdsette Azpilicuetas evne til å spille både som midtstopper i en backlinje og som høyreback i en firebackslinje.

César Azpilicueta ble rekruttert til Chelsea fra Olympique Marseille for sesongen 2012/2013. Siden den gang har 32-åringen hatt 442 kamper i London-klubben.

Les: Donny van de Beek ønsker avklaringsmøte denne uken