Trang økonomi fortsetter å plage Barcelona, klubben sliter med å få registret sine spillere hos La Liga. – Før helgen ble endeling Memphis Day klar for spill. Det skjedde først etter at Gerard Pique godtok et «betydelig» lønnskutt.

Barcelona som har noen vanvittige lønninger hadde før Lionel Messi forlot klubben 110 % av inntektene i lønnsutgifter. Det faktum gjør det vanskelig å melde opp nye spillere fordi de er i konstant brudd på de økonomiske reglene.

Les: Gir opp James Maddison retter fokuset mot Martin Ødegaard

Barcelona har bekreftet registreringen av Memphis Depay for La Liga nye sesong, sammen med Eric Garcia og Rey Manaj, etter at Gerard Pique gikk med på en betydelig lønnreduksjon.

Blaugrana har forsøkt å balansere bøkene for å være i samsvar med ligaens økonomiske regler i sommer. – Disse begrensningene hadde sett at de ikke klarte å registrere flere av sine nye spillere i forkant av kampanjen 2021-22, men på kvelden før sesongen har klubben nå bekreftet at minst tre av sine overgangsvinduer kommer til å spille.

«Barcelona kan registrere Memphis, Eric Garcia og Rey Manaj for å spille i den spanske Liga de Futbol Profesional,» bekreftet det katalanske laget i en uttalelse lørdag.

Les på Synaps: Aschehougs hagefest er avlyst

«Dette har blitt mulig takket være en avtale med Gerard Pique der lønnen til andre kaptein i Barca er blitt vesentlig redusert.

«Dette betyr at alle førstelagsspillerne vil være tilgjengelige for valg av Ronald Koeman til søndagens åpningskamp i Liga mot Real Sociedad.»

Barcelona søker ytterligere reduksjoner
I tillegg til Messi har Blaugrana allerede sagt farvel til blant annet Jean -Clair Todibo, Junior Firpo og Trincao i sommer.

Men ytterligere kutt er fortsatt påkrevd, Sergio Aguero som fortsatt ikke er registrert. Barcelona bekreftet videre at de var i samtaler med Sergio Busquets og Jordi Alba om en reduksjon i deres lønnspakker også.

Les: Liverpool sender Ben Davies som redningsmann hos Sheffield United

«Klubben fortsetter også å jobbe med to av de andre kapteinene, Sergio Busquets og Jordi Alba, for å tilpasse lønnene til klubbens nåværende situasjon,» la de til, «Det må bemerkes at begge spillerne er totalt og fullstendig villige til å samarbeide . «