(c) FC Barcelona: Luis Suárez

I går vant Barcelona sin 24 La Liga seier denne sesongen, 2 – 0 mot Alaves betyr at de er ekstremt nære å ta mesterskapet.

Lionel Messi startet på benken, og i stedet for ham var Ousmane Dembele med start. Til tross for noen store sjanser i første omgang fra både  Luis Suarez og Philippe Coutinho endte første omgang uten mål.

Les: Atletico Madrid vil bli enda sterkere neste sesong, fisker hos Liverpool

I andre omgang økte Barcelona tempoet og ble vanskelige å ha med å gjøre for Alaves, etter 54 minutter kombinerte Sergi Roberto og Arturo Vidal på høyre side, og Roberto sendte en utmerket pasning til 21 år gamle Carles Alena, som sendte gjestene foran.

To minutter senere sendte Barcelona et frispark inn i feltet, og ved hjelp av VAR dømte dommeren et straffespark da en Alaves-spiller hadde en aktiv arm.

Alaves keeper Fernando Pacheco fikk hånden på Luis Suarez sitt straffespark, men det var bare ikke nok til å hindre at Barcelona leder 2-0.

Nå er Barcelona i praksis seriemestre, med fire kamper igjen er det 12 poeng ned til Atlético Madrid som har en kamp mindre spilt.

Les: Fredrik Gulbrandsen kan følge etter treneren til Bundesliga

Det betyr at Atlético har maks 15 poeng i hente, hvis de taper en kamp eller Barcelona vinner en av sine fire siste er katalanerne seriemestre for 26 gang.

Atlético Madrid møter Valencia i kveld kl 1930 og Barcelona kan fullføre jobben selv mot Levante på lørdag.

Alaves – Barcelona 0-2
54′ 0-1 Carles Alena
60′ 0-2 Luis Suárez