Siste kyss. (foto: barca, twitter)

Fotballens verden er nådeløs. Det handler om penger, suksess – og å kvitte seg med alt som en klubbledelse mener står i veien for suksessen. Likevel, vi blir litt satt ut når Barcelona venter til Dani Alves er på ferie med å gi ham beskjeden.

Da Xavi trengte hjelp til å få Barcelona-troppen inn på riktig spor og redde sesongen for klubben, var Dani Alves en av de første som ble ringt. Brasilianeren sa umiddelbart ja til å flytte fra Brasil og bistå kompis og tidligere medspiller. Det var aldri snakk om å gjøre dette for pengene, Alves var forbildet når det gjaldt å akseptere Barcas ekstremt pressende økonomiske situasjon. Xavi fikk sin Old School Barca-spiller inn på treningsfeltet, garderoben og kamparenaen.

LES: Inter Milan-direktør bekrefter de går for den umulige signeringen

Sesongen endte uten Champions League -eller Europaliga-suksess, men med en solid 2. plass i La Liga. Oppdrag utført for Alves, som ga sterke signaler om at han har mer å gi, og ønsket å bli med neste sesong som oppkjøring mot VM-sluttspillet.

Etter sesongavslutning der Alves hadde vært på banen i 17 kamper, uttalte Barca-presidenten at de var i dialog om forlengelse.

Var posterboy så lenge de trengte ham. (foto: barcelona, twitter)

På torsdag, midt i ferien til Alves, kom den overraskende beskjeden om at han var «axed». Barcelona har ikke økonomi til å kjøpe nye spillere, 39-åringen har vist han leverer og krever heller ikke mye i lønn. Ikke lett å forstå avgjørelsen, men én forklaring er at Alves «bruker opp» plassen for ikke-EU-spillere i troppen.

Takk for at du stilte opp, Dani. Du hjalp oss, vi har dessverre ikke mulighet til å gi deg den optimale oppkjøringen mot VM-sluttspillet…

LES: Der kom gigantbudet vi har ventet på siden Antonio Conte overtok Tottenham

Vi skjønner hvorfor Barcelona-ledelsen ventet til Alves var på ferie før de fortalte ham om denne avgjørelsen.