Det nærmeste vi har sett Xavi gå ned på kne og trygle. (foto: barcelona, twitter)

De siste ukene har temperaturen vært høy hos Barcelona. Ikke uvanlig i et overgangsvindu, men denne gangen har Ousmane Dembélé påvirket klubbens handlingsrom i så stor grad at president Joan Laporte syntes det hele ble helt meningsløst.

Se La Liga, Bundesliga, Ligue 1, Serie A og mye mer direkte på UnibetTV

Mens Dembélé casher inn noen millioner i ukelønn på vei mot kontraktsutløp i sommer, nekter franskmannen både for å la seg leies ut og signere på forlengelse med La Liga-klubben. Vi snakker om en spiller som ikke har vært annet enn trøbbel for Barcelona siden overgangen til godt over milliarden fra Borussia Dortmund i 2017.

De siste ukene har 24-åringen blitt holdt borte fra kamparenaen på grunn av signeringsnekten, og har respondert med at han ikke lar seg presse.

-Jeg kommer til å svare uten å gi etter for noen form for utpressing… Jeg er fortsatt under kontrakt og jeg er fullt involvert og til disposisjon for manageren min. Jeg er ikke en mann som gir etter for utpressing, skrev 24-åringen på et innlegg i sosiale medier.

Blir nok mye egentrening fremover.

Da overgangsvinduet smekket igjen natt til tirsdag, var Dembélé fortsatt Barcelona-spiller. På papiret.

Barcelona møter Atletico Madrid på søndag, 6. februar, og Xavi trenger alt fokus rettet mot denne kampen. Høyrevingens nekt for endring tapper hele organisasjonen for energi, en situasjon klubbpresident Laporta ikke kan skjønne at de står i.

Se La Liga, Bundesliga, Ligue 1, Serie A og mye mer direkte på UnibetTV

-Vi presenterte ham to gode muligheter (for å bytte klubb), og han ønsket ikke å akseptere noen av dem. Vi er overrasket over at han ikke ville akseptere det. Særlig det andre tilbudet fra en engelsk klubb, hvor han kunne ha utviklet sine kvaliteter. Det ville han ikke, fyrer Laporta på en pressekonferanse tirsdag.

en 24-åring spente uventet bein på klubbpresident Laporta. (foto: barcelona, twitter)

PSG og Chelsea har vært sterkt linket til den franske spilleren den siste uka, men dette var tydeligvis ikke riktig for Dembélé.

-Han har foretrukket å bli her i seks måneder, og det gir ikke noen mening, for det er verken godt for ham eller klubben, sier Laparota ifølge AS. Før han legger til at de oppfatter dette som at Dembélé har blitt enig med en annen klubb når han spaserer ut fra Parc des Princes som free agent.

Og hvis noen lurer på hva Dembélé ikke kommer til å gjøre med de neste fem månedene, Laporta la til at Xavi kommer til å «handle i Barcelonas interesse i forhold til franskmannens spilletid».

Dette betyr nok at La Liga-kampene i februar mot Atletico Madrid, Espanyol, Valencia og Athletic Bilbao spilles uten franskmannen på banen, det samme i Europaliga-kampene mot Napoli.