Ilkay Gündogan

Den tyske landslagskapteinen Ilkay Gündogan som forlot Manchester City for Barcelona i fjor ønsker mer enn noe annet å bli med videre. Men hans sterke prestasjoner for det tyske landslaget i EM kan effektivt sørge for at han blir solgt.

Tyskland som møter Sveits i morgen i sin siste kamp i gruppespillet har vunnet sine to kamper så langt, det har ført til at landslagssjef Julian Nagelsmann beholder jobben til etter VM om to år og at verdien til Ilkay Gündogan som leverer fotball på høyt nivå gjør et hopp.

Les: Manchester United får tilbud om EMs «Player of the Match» i bytte mot Mason Greenwood

Sport skriver at Barcelona vil selge midtbanespilleren hvis det kommer et høyt nok bud. – Ikke den latterlige høye utkjøpsklausulen på 400 millioner selvsagt, men mer i landskapet rundt en halv milliard som var Ilkay Gündogan verdi for fem år siden mens han fortsatt var en av Manchester City manager Pep Guardiola sine viktigste spillere.

Denne sommeren skal Barcelona selge for 200 millioner euro mer enn de kjøper for.

Mundo Deportivo skrev i går at spillerens fine innsats i gruppespillet med blant annet mål og assist i 2 – 0 kampen mot Ungarn på onsdag har økt sjansen for et salg.

Så langt har Galatasaray har uttrykt interesse for Gündogan og avisen mener at lukrative tilbud fra Saudi-Arabia ikke kan utelukkes.

F7: L’Equipe: 1,1 milliarder holdes tilbake

Landslagskapteinen har en utkjøpsklausul på 400 millioner euro, men kan fortsatt gå, muligens for en betydelig lavere sum, ifølge Mundo Deportivo.

Gündogan har ett år igjen av kontrakten med Barcelona. Det er opsjon på ett år til. Han hadde seks mål og 16 assists på 53 konkurransekamper forrige sesong.