Aymeric Laporte

For ikke altfor mange ukene siden gikk Aimeric Laporte inn en dør som fransk landslagsspiller og ut som spansk. I idrettens verden er dette et velkjent fenomen. Nå ser det ut som skiftet har gitt mersmak for midtstopperen.

Barcelona har allerede hentet Sergio Aguero og Eric Garcia til Camp Nou fra City, ifølge spanske Sport jobber Laporte for å bli den tredje i sommer.

Les: På tide at Pochettino gir Neymar en gul PSG-drakt

Laporte jobbet seg opp gjennom B-laget til Atletic Club de Bilbao, før han med 222 kamper for førstelaget skapte seg et solid navn. I 2018 ble midtstopperen fanget opp av Pep Guardiola.

På tross av suksess med City, har Laporte denne sesongen ikke vært en av gutta i midtforsvaret til Guardiola, noe bare 2249 spilleminutter vitner om. For en spiller av Laportes kaliber blir dette for tamt. Ruben Dias og John Stones har vist seg som en ekstremt solid duo og har ikke gitt Laporte sjansen til å slippe til mer enn nødvendig.

Les på Tysk fotball: Sport1: Liverpool i samtaler med Florian Neuhaus

Ifølge Sport presser Laporte på for en overgang til Barcelona. Selv om La Liga-giganten sliter med å finansiere spillerkjøp, kan relasjonen mellom Guardiola og president Laporta åpne opp for en gjennomførbar overgangsløsning.

Barca viste tydelig denne sesongen at det til tider glipper i midtforsvaret. Når i tillegg Lenglet og Umtiti ryktes bort, kan det være åpning for en Laporte-overgang. Hvis Guardiola er klar for å slippe franskmannen/spanjolen.

Les: The Guardian: Tottenham enig med ny manager