Spansk alfa. (foto: wolves, twitter)

Den siste måneden har det kommet kjedelige rykter fra Molineux. Julen Lopetegui imponerte stort som Wolves-manager fra november forrige sesong, nå skulle den tidligere Sevilla-treneren skape arbeidsro og kontinuitet for å få ulvene tilbake på sporet mot topp ti plassering i Premier League. Nå er Lopetegui historie hos Wolves, dager før sesongstart.

Lopetegui har gitt klar beskjed i media han trenger og forventer forsterkninger – som han ble lovet. Ifølge The Guardian har misnøyen steget i takt med sesongåpningen som nærmer seg, uten at eierne har levert.

Spillere har forlatt klubben i hopetall uten at de har fått tilbake tilsvarende forsterkninger, så langt i sommer har Wolverhampton solg for 107,5 millioner euro, mens de har kjøpt for 61 millioner euro. – Det som virkelig skuffet Lopetegui var billigsalget av Rúben Neves til Al-Hilal.

Les: Roman Abramovitsj kan skape gigantiske problemer for Chelsea

Som det heter i pressemeldingen Wolves og Julen Lopetegui har blitt enige om å avslutte samarbeidet etter ni måneder som manager.

Det har gått rykter om at den spanske manageren ikke ønsket å fortsette i klubben uten nødvendige forsterkninger. Det kinesiske konglomeratet som eier Wolverhampton, Fosun International velger å la en av europas topp managere gå fremfor å slippe han inn i prosessen med kjøp og salg av spillere.

The Guardian melder Wolverhampton-ledelsen har innledet samtaler med Gary O’Neil.

O’Neil ble hentet til Bournemouth i slutten av forrige august, da Scott Parker var førstemann til å få sparken i Premier League. Dette var O’Neils første managerjobb (var assistent for Liverpools U23, så med i trenerteamet hos Bournemouth fra 2021).

Les: Barcelona spiss godtar å bli solgt, men ikke til Saudi-Arabia

I slutten av november hadde den tidligere Middlesbrough-spilleren imponert såpass med 13 poeng på 33 mulige, at klubben ga ham jobben som permanent manager for de neste atten månedene.

O’Neil ledet klubben til overlevelse i Premier League, men fikk sparken i juni «som takk for hjelpen».

Nå kan det være duket for retur til Championship for Wolverhampton. Vi tipper «manager-ferskingen» O’Neil ikke stiller de samme kravene til forsterkninger som den tidligere treneren for Spania, Real Madrid og Sevilla.

Julen Lopetegui nådde bare 27 kamper med ansvar for klubben.

Sportens hardarbeidene redaksjon har gått fra å tippe Wolverhampton på øverste halvdel av tabellen til at vi tror de følger Luton ned til Championship.

Les på Radiosporten: Nå som Sheffield United er tilbake i PL kan Sander Berge dra videre uten dårlig samvittighet