Josep Maria Bartomeu

Barcelona har lagt ut hele sitt førstelag – minus tre – til salgs. Det for å finansiere noen gigantkjøp som et fåtall av organisasjonen stiller seg bak. -Store deler av styret til Barcelona har trukket seg i protest.

ESPN melder at Barcelona har lagt en rekke høyprofilerte stjerner ut for salg: – Philippe Coutinho, Antoine Griezmann og Ousmane Dembele vil være de høyeste profilerte salgsobjektene tett fulgt av slike som Arturo Vidal, Ivan Rakitic, Samuel Umtiti, Junior Firpo, Nelson Semedo, Carles Alena og Arthur.

Les: Vil bytte ut Steve Bruce med Massimiliano Allegri

Barcelona håper garasjesalget vil tillate manager Quique Setien å radikalt endre utseendet på sin lag til neste sesong. Klubben som er opptatt av å bringe store og dyre spillere Neymar og Lautaro Martinez.

Det vil koste rundt 200 millioner euro for å bringe sin tidligere angriper Neymar tilbake til klubben fra Paris Saint-Germain – tre år etter at han reiste til den franske hovedstaden. ESPN antar at Barcelona allerede har tilbudt Ligue 1-gigantene sine utvalg av fem spillere for å finansiere overgangen.

Les: Ser ut som James Maddison har bestemt seg

Den argentinske spissen Martinez kommer heller ikke billig. Inter Milan-stjernen som har en utkjøpsklausul på € 111 millioner i sin avtale. Hans landsmann Messi skal være verdt 250 millioner euro.

Nå håper de at en angrepsrekke på 561 millioner euro, nesten 6 milliarder kroner endelig skal føre dem tilbake til Champions League ære etter å ikke ha klart å følte pokalen siden 2015.

Det skal bare være Messi, midtbanespiller Frenkie De Jong og målvakt Marc-Andre ter-Stegen som ble ansett som «ikke-overførbare».

Til tross for lønnskutt og økonomiske problemer er president Barcelona, ​​Josep Maria Bartomeu sikker i sin sak, han insisterer på at de spanske gigantene fremdeles er i stand til å signere verdens elitestjerner.

«Det kommer ikke til å være så mye penger i overføringsmarkedet på grunn av pandemien,» sa Bartomeu. «Men jeg spår at vi kommer til å se mye mer bytteavtaler.»

Det vi ser nå er en klubb som er «all inn» på noen få dyre superstjerner. – Med et utlegg på over 2 milliarder kroner for Neymar, tar Barcelona en stor sjanse. Den brasilianske superstjernen er kjent for å være en skikkelig primadonna som ved første glimt av motstand, legger seg ned, sykemeldes eller nekter å være med.

Troppen vil være ekstremt tynn. – Går det dårlig etter dette vil det senke Barcelona i mange år fremover.