Ble mindre av dette. (foto: arsenal, twitter)

Da Martin Ødegaard ble kåret til King of the Match mot Tottenham, satt spilleren som ofte blir utdelt denne kronen på benken. Pierre-Emerick Aubameyang var verken skadet eller ute av form, men midlertidig på frysebenken.

Eller skammekroken, som noen ville ha formulert det. For ifølge The Athletic ble kapteinen henvist til benken i storkampen mot Spurs av disiplinære årsaker.

Les: Premier League kårer Martin Ødegaard til THE KING!

Det skal ha dreid seg om å slentre inn til trening etter at arbeidstiden har startet. Og ikke bare én gang. Ikke helt etter oppskriften når du er kaptein på laget. Dermed ble det nitti pinefulle minutter på benken for Aubameyang, mens Martin Ødegaard og Lacarzette tok ansvaret for å dra seieren i havn.

Betyr dette at kapteinen får en redusert rolle i Arsenal-troppen fremover? Mikel Arteta viser at selv fotballspillere (!) er mennesker som oss andre.

Les på Engelske klubber: West Ham klar til å møte kravet fra Manchester United

-Han er en enestående fyr og en av de viktigste spillerne på laget. Han er kapteinen vår, men sånne ting kan skje. Vi har mye som skjer i livene våre, og folk har det tøft med restriksjonene, sier Arteta etter Tottenham-kampen.

En manager som er tøff, men samtidig menneskelig. Vi tipper Arsenal-supporterne slipper å se kapteinen sitte å sture på benken fremover. Etter å ha blitt tildelt den hardeste straffen en fotballspiller kan få, har han nok lært.

Les: Bild: Bayern München mot et kaotisk skifte av manager