Atletico Madrid gir ikke ved dørene

Diego Simeone (foto: Atletico Madrid)
Top Article ad

Et stort varsko for Barcelona og ikke minst Real Madrid. Utviklingen til Diego Simones mannskap og gårsdagens Supercup kamp tyder på at noe har skjedd. La Liga er ikke lenger en kamp mellom 2 lag, men 3.

Barcelona var overlegne i forårets La Liga sesong, de ledet igjennom hele sesongen og vant til slutt med 93 poeng, foran Atletico Madrid på andre et godt stykke bak med 79 poeng. Den evige treer var på andreplass og hadde lagt Real Madrid bak seg (76 poeng).

I går var det Supercup hvor Atletico Madrid møtte byrival Real Madrid, det ble en tett kamp som på overtid ble vunnet på ren vinnervilje.

Petter Veland har laget en forhåndsanalyse av La Liga 2018/19.

Mens målene i ordinær tid ble ordnet av Karim Benzema og kaptein Sergio Ramos for Real Madrid var det Diego Costa som med to mål sørget for ekstraomganger. – Her viste Atletico Madrid manager Diego Someone sine kvaliteter og gjennomførte alle de rette byttene. – I ekstraomganger var Real Madrid slitne og ville hjem, mens Atletico Madrid var mye friskere og med et brennende ønske om å vinne.  Saúl Ñíguez fikk vist seg frem og satte et mål for så å bli fulgt opp av Atletico Madrid for alltid midtbanespiller Jorge Resurrección Merodio.

Atletico trener Diego Simeone roser sine spillerne og spesielt innbytterne for å være avgjørende.

«Innbytterne var veldig gode. De ga oss ekstra energi og friske ben – Angel Correa, Thomas Partey og Vitolo. På en ekstraordinær kveld for Diego Costa ga de oss ekstra styrke.

«Vi har åpenbart en utmerket tropp. Det er det vi trenger – at alle spillere er klare og tilgjengelige, sier Simeone til uefa.com og legger til om Thomas Partey som gikk inn i en offensiv rolle:

– Folk trodde sannsynligvis hva i verden de gjør, men han kan spille i den posisjonen. Vi ble sterkere av endringen, og vi luktet mål hver gang vi angrep.

Atletico er vertskap for Valencia i sin første ligakamp i den nye sesongen mandag kveld. – Det blir tre lag som kjemper om La Liga tittelen i år.