Athletic Bilbao fortsetter den gode trenden

Top Article ad

Athletic Bilbao holder seg komfortabelt på midten av tabellen i La Liga. Selv om mange gjerne skulle sett de høyere opp på tabellen, får de i det minste gleden av å se et fotballag i storform. Den gode trenden har nå vart en god stund.

Siden 10. desember har de holdt seg nokså stabile gjennom hele 7 ligakamper. De har vunnet hele 4 av de siste 7 kampene, og klart å holde tritt med lagene Alavés og Sevilla FC, som for tiden ligger på 4. og 5. plass i ligaen.

Den gode trenden startet på hjemmebane mot Girona FC, hvor de vant 1 – 0. Deretter fulgte kampen mot Alavés, som ligger på 5. plass med 32 poeng. Denne kampen ble spilt 17. desember 18. Selv om Alavés var på hjemmebane klarte de ikke å hamle opp med spillerne fra Bilbao. Kampen endte 0 – 0, som jo kan oppleves som en seier.

Fem dager senere var det tid for å ta imot Real Valladolid på hjemmebane. Kampen endte 1 – 1, og Athletic Bilbao hadde derfor litt å bevise da de på nyåret skulle møte RC Celta på bortebane.

Kampen mot RC Celta ble spilt 7. januar og etter en lang juleferie Var Athletic Bilbao i god form og vant 2 – 1 på bortebane. Seieren ble fulgt opp en knapp uke senere da de tok imot storlaget Sevilla FC på hjemmebane.

Søndag 13. januar i år ble derfor en ordentlig festdag på Athletic Bilbaos hjemmebane San Mamés Stadium. Sevilla FC ligger for øvrig på 4. plass i ligaen med 36 poeng. Kampen endte hele 2 – 0 for Athletic Bilbao og den gode trenden kunne derfor fortsette inn i det nye året.

Kampen som ble spilt den 20. januar mot Villarreal CF på bortebane endte med uavgjort. Èn uke senere møtte de Real Betis på hjemmebane og vant 1 – 0, som mange også gjør på mariacasino.com. Fansen kan så langt puste lettet ut.

Men det er derimot ikke noen grunn til å ligge på latsiden selv om det går bra for tiden. Utfordringene venter like rundt svingen, og ligaen er langt fra ferdig enda. Det er nok av kamper å glede seg til.

 

Neste kamp i La Liga spilles 2. februar mot Real Sociedad på bortebane. Deretter tar Athletic Bilbao imot Barcelona FC på hjemmebane den 10. februar. Det er bare til å krysse fingrene og be til fotballgudene om at den gode trenden skal holde seg ut sesongen.

 

Siste kamp i La Liga for sesongen 18/19 spilles søndag 19. mai på bortebane mot Sevilla FC. Det blir en nervepirrende siste del av sesongen, men med denne gode trenden pågående, kan man i det minste håpe at Athletic Bilbao ikke havner lenger ned på tabellen.