(foto: real, twitter)

Forrige sesong ble det syv scoringer på 48 kamper for høyrevingen. På 6 kamper etter sommerferien har 25-åringen bare fire mål igjen før han tangerer dette. Hattrick mot Mallorca på tirsdag hjalp på statistikken. En spiller på vei opp? Ikke nødvendigvis. Asensio trenger nå å vite hvor han står.

Høyrevingen har blitt sett på som en av de langsiktige brikkene til Real Madrid etter at han ble hentet i 2014 fra nettopp Mallorca. Likevel har spilleren møtt utfordringen som de fleste unge talentene på San Bernabeu: Veteranene og de største verdensstjernene tar det meste av spilletiden.

Les: Klavan husker godt nesten-slåsskampen til Jürgen Klopp

40 scoringer og 22 assists på 199 kamper i Real-drakten forteller historien om en angrepsspiller som produserer, men heller ikke mer.

Vi tipper det derfor smakte ekstra søtt med hattrick denne uken. Dette kom etter ryktet om at Asensio ønsket forsikringer om sin langsiktige posisjon i klubben (har kontrakt til 2023).

Ifølge ulike spanske medier skal Asensio ha snudd ryggen til interessen fra flere klubber i sommer, men før overgangsvinduet i januar krever 25-åringen tilbakemelding fra Real om hvor han står de neste årene.

Med 363 minutter på banen så langt i sesongen fordelt på 9 kamper, har egentlig Ancelotti sagt sitt.

Les på Tysk fotball: Lewandowski trenger ikke Premier League

Når du spiller for Real og konkurrerer med Eden Hazard, Gareth Bale and Vinicius Junior om spilletiden, tviler vi på at Ancelotti kan gi noen konkrete lovnader.

Får 25-åringen en kald skulder fra Perez og gjengen, kan Asensio fort bli en av de heteste angrepsspillerne på vinterens overgangsmarked. Ifølge Daily Mail følger Liverpool og Arsenal forventingsfullt med på prosessen i Madrid.

Les: Sendte United ut av cupen, nå stenger West Ham-eierne døra for beilere