Bilde: Åsane Fotball: Mats Thornes og Kåre Ingebrigtsen

Sist sesong var bra for Åsane, såpass at en stund at vi tippet Brann og Åsane ville bytte plass, istedenfor er det klart for en rekke byderbyer i OBOS-Ligaen hvor kampen står om hvilket lag som er det beste i Bergen. – I år har Sporten.com vært mer lunkne om opprykk sjansene for Åsane, ikke på grunn av Brann som vi tror trener litt mer tid før de er et Eliteserielag igjen, men fordi flere andre klubber virker sterke i år.

Etter en tenkepause har vår redaksjon bestemt seg for å justere opp vår vurdering av Åsane i år og bardust påstå de er en sterk deltager i opprykkskampen. – Laget ser spennende ut og vi vet at Kåre Ingebrigtsen, som prøver å tone ned bruken av kallenavnet «Bruttern» er en svært dyktig leder.

Åsane har allerede forsterket seg på spiss- og keeperplass. Nå har OBOS-klubben hentet nok et spennende navn. 19 år gamle Mats Selmer Thornes har signert.

Jeg tror Åsane og jeg blir en fin match. Dette føles som et riktig tidspunkt å ta et steg opp, så da klubben kom på banen var jeg ikke i tvil, sier 19-åringen i pressemeldingen fra klubben.

Midtbanespilleren kommer fra Øygarden. Til tross for sin unge alder, har vært en viktig brikke i laget som til daglig spiller i PostNord-ligaen. Forrige sesong spilte 19-åringen 26 kamper for klubben.


«Mats er en moderne fotballspiller som skaper ubalanse. Han har gode ferdigheter, er direkte i spillestilen og flink til å true målet, sier sportssjef Kåre Ingebrigtsen.
Åsanes sesong starter med cupkamp mot Sarpsborg. Den unge midtbanespilleren håper å være en del av laget allerede da».

Åsane har vært aktive i starten av overgangsvinduet. Tidligere i vinter hentet de Idar Lysgård, som utover i fjorårssesongen ble førstekeeper da Mjøndalen forsøkte å redde Eliteserie-plassen.


I tillegg har bergenserne hentet Erling Myklebust. Spissen har bøttet inn i divisjonen under, og i likhet med Thornes tar han steget opp til OBOS-ligaen den kommende sesongen.
Ingebrigtsen røper at klubben neppe er ferdighandlet for vinduet.

«Vi ser for oss at vi prøver å hente to-tre spillere til dersom vi får til fornuftige løsninger».