Au.. (foto: arsenal, twitter)

Mikel Arteta var i første del av sesongen en av managerne som lå på kurs mot oppsigelse. Arsenal-ledelsen beholdt roen, manageren fikk arbeidsro og surfebølgen til London-klubben ble etablert. Etter nyttår har The Gunners fosset frem der Manchester United har stagnert. Champions League-billetten kom nærmere og nærmere Ødegaard og gjengen, men så kom bremsen.

Tre tap på de siste fire Premie League-kamper, der Arsenals gnistrende gode angrepsspill har blitt redusert til 1 fattig scoring.

Les: Villig til å betale 10 milliarder pluss gjeld for AC Milan

Etter 1-2 tapet mot Brighton holdt ikke Mikel Arteta tilbake: «Vi scorer for få mål». Samme Arteta har gamblet på at Lacazette skulle gjøre jobben. Denne sesongen har franskmannen totalt levert 4 scoringer på 25 Premier League-kamper, den siste kom i desember (scoret mot Leicester i mars, men fra straffemerket).

Da bråket med Aubameyang startet og han ble sluppet til Barcelona i januar (hvor han har hamret inn 10 mål på 15 kamper), valgte Arteta å satse på at Alexandre Lacazette ville stå opp og sikre presset på topp. Da Arsenal-manageren fikk spørsmål om hvorfor de ikke foretok seg noe på overgangsmarkedet i vinter, sto Arteta på sitt.

-Når du har en klar retning og prosess på hvordan du tar beslutningene, da må du være ruthless. Du må være uredd og konsistent. Så hvis du er fristet til å gjøre noe annet, men tror det bringer deg problemer de neste månedene eller årene, da bør du ikke gjøre det, sa Arteta ifølge Goal.

(fra google)

Det var i januar. Akkurat nå ser det ut som dette prinsippet kan vise seg å bli selve problemet.

OPPDATERT: Lørdag fikk Arsenal en gavepakke fra Tottenham med sitt 0-1 tap mot Brighton (som tydeligvis er i slaget). Senere på dagen svarte Arsenal med 0-1 tap mot Southampton…

Legende+: Fortsatt ingen i verden som slår oppvarmingen til Diego Maradona