Viktig spiller for Arsenal, men stadig usikker. (foto: arsenal, twitter)

På onsdag skal det kjempes om kvartfinaleplass for Arsenal i den engelske ligacupen mot West Ham. Thomas Partey er ute i «flere uker», Martin Ødegaard er trolig tilbake etter å ha stått over Sheffield United-kampen i helgen. Og Gabriel Jesus? Brasilianeren har vist i Champions League at han scorer når han er på banen (3 på 3 kamper), i Premier League har det gått tråere med effektiviteten. 1 scoring på 363 minutter, men likevel alltid farlig når spissen er på banen. Når han er på banen.

Chelsea har sin Christopher Nkunku, Arsenal sin Gabriel Jesus. Nkunku ble manøvrert til signering av Todd Boehly i fjor med overgang i sommer. Ikke lenge etter at RB Leipzig-spissen hadde forpliktet seg til londonklubben, forsvant han med kneskade i over åtti dager. I sommer var han klar for Chelsea, så vidt inne i august smalt det i kneet. Toppscoreren fra Bundesliga er forventet tilbake i november, men vi tipper Pochettino holder pusten hver gang 25-åringen viser smerte ute på kamparenaen.

LES: Bekrefter Graham Potter er kandidat til trenerjobben

Gabriel Jesus ble hentet fra City forrige sommer, startet friskt, dro på seg en lei kneskade i desember, kom tilbake i mars og fortsatte å score. 11 Premier League-scoringer med tolv kamper på skadebenken forteller mye om potensialet til den brasilianske landslagsspilleren.

Denne sesongen startet umiddelbart med kneskade, fravær i fire kamper, tilbake, men bare 1 scoring i Premier League. Før det igjen bar ut med skade i slutten av oktober. Arteta har uttalt Jesus blir ute noen ukers tid, men før onsdagens kamp var Arsenal-manageren lite lysten på å gi noen prognose.

-Med ham (Jesus), jeg vil ikke gi noe (tidsplan). Jeg gjorde dette en gang og fikk helt feil. Vi må være forsiktige, fordi vi må behandle det på riktig måte. Han pusher alle allerede og ønsker seg tilbake så fort som mulig. Vi trenger ham, so that’s great, sier Arteta ifølge Goal.

Vi må være forsiktige.

LES: Milliardbud som knuser Neymar sin verdensrekord på vei! – Avgjørelsen er allerede tatt

Arteta og Pochettino har definitivt en utfordring med spillerne signert som toppscorere.