Arsene Wenger ønsket en annen enn Unai Emery som sin etterfølger

Ny start.
Top Article ad

Franskmannen Arsene Wenger var manager for Arsenal i 22 år og i fjor sommer forlot han klubben og «overlot» roret til tidligere Paris Saint-Germain manager, spanske Unai Emery. 

Etter å ha erstattet Wenger, har Emery ledet Arsenal i kvartfinalen i Europa League, og har dem også på kurs for å kvalifisere til Champions League ved å styre dem inn i fjerdeplassen før den nåværende internasjonale pause.

Les: Storklubber kjemper om den norske landslagskeeperen

Men Rai Sports reporter Ciro Venerato hevder at Wenger hadde instruert Arsenals styre for å hente Carlo Ancelotti. – Wenger var også overbevist at de kunne få italieneren til å godta et tilbud om å komme tilbake til Premier League.

«Jeg vil fortelle deg en bak-scenen historie som går tilbake til i fjor sommer da Arsene Wenger pekte på Carlo Ancelotti som sin mulige arving og etterfølger på Arsenal-benken,» fortalte Venerato TV Luna’s «Mål Show».

«Carlo Ancelotti, som du vet, har en kanadisk kone og hele familien bor i London. Så han var interessert».

«Arsenal valgte deretter Unai Emery og på det tidspunkt signerte Carlo Ancelotti for Napoli.

«Men han har ikke glemt at Arsenal avviste ham.»

Les på Popidol: Trailer: Absolutt alle med med i Quentin Tarantinos nye film

Tidligere Chelsea, Real Madrid og Bayern München sjef Ancelotti vil få sin sjanse til å hevne Arsenals beslutning om å overse ham neste måned når hans nåværende lag Napoli møter Gunners i Europa League kvartfinalen.

Et argument som veide tungt for Arsenal var alder og mulig pensjonsalder, Carlo Ancelotti er 59 år og har ved flere anledninger fortalt verden han snart vil pensjoneres og bare nyte livet, med å hyre inn Unai Emery så er det ihvertfall en teoretisk mulighet han kan bli i 22 år.