Arsene Wenger

Det er liten tvil om at noe må gjøres Arsenal ligger på bunnen av Premier League tabellen etter en mildt sagt elendig start. – De har tapt alle sine tre første kamper denne sesongen og faktisk ikke scoret et eneste mål.

Manager legende Arsene Wenger insisterer på at han ikke har noe ønske om å erstatte Mikel Arteta, han går så langt som å si at den spanske manageren har Arsenal i «god form». Presset blir ekstra stort på Arteta sett med tanke på hvor mye klubben har brukt på nye spillere i sommer. – Shopping for £ 144 millioner sier noe om ambisjonsnivå.

Les: Ny terminerte Serge Aurier fikk telefonen han ventet på

De hentet inn slike som Martin Ødegaard, Ben White og Aaron Ramsdale for heftige summer. De avsluttet deretter sommervinduet med å sikre signeringen av Takehiro Tomiyasu fra Bologna.

Wenger insisterer på at Arteta har Arsenal på vei i riktig retning til tross for påstander om at han kan bli sparket.

  • «I dag er klubben i god form», sier Wenger til Bild Live. «De hadde to tøffe kamper [mot Chelsea og Man City], laget har potensial, og jeg håper de kan komme tilbake.»

Arteta står overfor det som sannsynligvis er en må-vinne-kamp når de møter Norwich etter den internasjonale pausen. Etter det møter de Burnley og møter så Tottenham i derbyet i Nord -London. – 9 strake poeng vil gjøre at Arsenals eiere får mindre hast i å søke etter potensielle kandidater som Mikel Arteta erstattere.

Les: Franck Ribery skal hentes inn som redningsmann

Det er spekulert i en retur for Wenger, noe franskmannen ikke ser på som særlig sannsynlig:

«Jeg er 71. Jeg har gitt denne klubben de beste årene i livet mitt,» la Wenger til. «For øyeblikket er jeg bare en fan,»

Fotball ekspert og tidligere Arsenal -stjerne Paul Merson på at Arteta er en mann under økende press. Og han regner med at han kan miste jobben innen oktober hvis det ikke er tegn til bedring.

«Mikel Arteta vil ha til oktober,» kommenterte Merson. – Hvis de ikke har gjort noe da, vil han være under stort press.

“Chelsea, Man City, ville jeg forvente at Arsenal skulle slå dem? Nei. Men det er også måten å bli slått på? Ja, og Man City -spillet var ikke bra. ”

Arsenal ble fullstendig overkjørt av Manchester City som vant 5 – 0 og Granit Xhaka ble sendt ut med rødt kort.