(c) Bilde Arsenal FC: Folarin Balogun

Den 18 år gamle midtbanespilleren Folarin Balogun er noe så uvanlig som et ekstremt fotballtalent fra New York. – Fordi Folarin har dobbelt statsborgerskap, var det mulig for London-klubben å signere han før fylte 16 år.

Av en eller annen grunn frister Southampton det unge talentet såpass at han ikke ønsker å skrive under for Arsenal. – Manager Mikel Arteta har engasjert seg og tilbudt førsteslagsjanser neste sesong, men det skal ikke ha vært nok til å friste Folarin Balogun til å bli.

Les: Barcelona signerer og sikrer at ingen «tar en Neymar»

Daily Mail mener et høyt antall overganger gjennom årene fra Southampton til Liverpool er noe 18 åringen har fått med seg og har i bakhodet når fremtiden skal planlegges.

Unggutten er ferd med å bli 19 år og var den beste spilleren for Arsenal U23s denne sesongen, han scoret ti mål på 15 opptredener. – Det er et år igjen av avtalen med Arsenal, det bryr som alltid, enden salg eller forlengelse.

Mens Balogun er produktiv foran mål, har han mye mer i spillet sitt. Han har et uvanlig høyt tempo og meget god teknikk.

For alt dette har imidlertid engasjementet hans i førstelaget vært minimalt. Selv om han har trent med seniortroppen, er han bare tatt ut en gang, en Carabao Cup kamp mot Nottingham Forest hvor han ble sittende på benken.

Les på F7: Ikke lenger en sølvfarget Mercedes de andre skal forsøke å ta igjen