Det lysner!

Arsenal har ca 200 millioner fans i Kina, noe som er neste fire ganger den totale befolkningen i England. De største klubbene i Premier League har enorme inntekter fra Asia, bortfall av disse inntektene vil sørge for at klubbene må kutte kostnader med motorsag. 

Sist søndag bestemte kinesisk TV å kansellere kampen mellom Arsenal og Manchester City-kamp, (En kamp Arsenal tapte 0 – 3 med to scoringer av Kevin de Bruyne og en av Raheem Sterling). Mesut Ozil ble kuttet fra videospillet Pro Evolution Soccer 2020s kinesiske versjon. – Hvorfor? Det var et innlegg i sosiale medier om Kinas behandling av uighur-muslimer. (Som er udiskutabelt dårlig)

Les: Tidenes minst populære Arsenal-spiller på vei til ny klubb

Som du ser av Twitter meldingen er det mest muslimer som får gjennomgå. Muslimer sier ingenting og med det ikke viser sin støtte for uighur-muslimer. – Mer enn 1 million mennesker er sendt til omskoleringsleirer i Xinjiang-regionen.

Mesut Özil er en tysk fotballspiller av tyrkisk opphav, han har i flere år uttalt seg om ting som handler om rettferdighet, men stort sett uten at det har fått konsekvenser som denne. – Kina boikott sammen med varierende prestasjoner på banen har først til at Arsenal nå ser etter en pustepause. Fotomac skriver at løsningen på det kommer i form av et 6 måneders utlån til den tyrkiske klubben Fenerbahce.

Håpet er at den tidligere Real Madrid, Werder Bremen og Schalke 04 offensive midtbanespilleren skal finne tilbake til formen og bli, finne en ny klubb eller komme tilbake til Arsenal når Kina har funnet noe annet å fokusere på.

Les: Diego Forlan lander sin første trenerjobb