Sorry, Emile. (foto: Arsenal)

Londonklubben har de siste månedene vært aktive på for å hente Martin Zubimendi ti Emirates, men ifølge Football-Insiders kilder har Real Sociedad-spillerens manglende entusiasme for å forhandle om overgangen fått Arsenal-ledelsen til å gått lie. Nå handler det om å manøvrere seg i posisjon til å hente en av Premier Leagues mest ettertraktede defensive midtbanespillere.

Det dreier seg selvfølgelig om Bruno Guimaraes. Arsenal har det siste halve året vært linket til Newcastle-stjerna, det samme har Manchester City. Newcastle må legge spillere ut for salg for å manøvrere seg innenfor reglene for lønnsom og bærekraftig klubbdrift, men har stått på at Premier League-rivalene må ut med 100 miliioner pund, utkjøpsklausulen som ble hektet på brasilianerens kontrakt i fjor.

LES: Ratcliffe ignorer City og peker mot Real Madrid som målestokken

Ifølge Football-Insiders kilde er verken Arsenal eller City villig til å betale dette beløpet for 26-åringen. Nå har Arsenal kommet opp med en ny plan.

Football-insiders kilder melder Arsenal har viftet med en cash-pluss-spillere-avtale, en løsning som Newcastle-ledelsen skal være åpne for.

Arsenals interesse for Guimaraes har økt de siste ukene, nå er klubben i pole position. Med Oleksandr Zinchenko, Emile Smith Rowe, Albert Sambi Lokonga, Eddie Nketiah, og Thomas Partey på ut-lista i sommer, er det nok av spillere Eddie Howe kan dra nytte av på St. James’ Park.

ENGELSKE KLUBBER: Burnley lar tidligere Manchester United-stjerne styre skuta etter Kompany

For Arsenal betyr en Guimaraes-signering et betydelig løft, en forsterkning som bidrar til å knappe inn på forspranget til Manchester City.

Alt du trenger å vite: Danmark – England