Man skjønner River Plate sitt 21 år gamle supertalent Julian Alvarez har noe ekstra når han er traktet etter av det som finnes av klubber i Europa. – Og Europa er drømmen til spissen som har imponert så mye det siste året at han sammenlignes med alle argentinere som har scoret mye mål til alle tider.

Real Madrid og Juventus hvis de ikke sendes ned til Serie B håper å få tak i ham.


21-åringen har vært i sensasjonell form i hjemlandet Argentina, med 15 mål på 16 kamper, og befinner seg nær til å bli rekruttert av landslaget som et resultat.

Les: Italiensk media: Chelsea går for 850 millioners-overgangen i januar

River er forståelig nok opptatt av å forlenge kontrakten hans, som utløper i slutten av 2022, men Marca uttaler at Alvarez bare vil gå med på å signere en forlengelse hvis han blir lovet å flytte til Europa i nær fremtid – da han ønsker å øke hans sjanser til å bli med i Argentinas lag til verdensmesterskapet i 2022 og det faktum han har drømt om Europa siden han var en liten gutt.

Alvarez mener et gebyr på 20 millioner euro, det er forstått at han har gjort det klart at han bare vil signere på nytt hvis en slik klausul på den summen blir satt inn i den nye avtalen hans. – En sum som er langt under det River Plate ser for seg.

Les: Paris i hundre etter debuten til Sergio Ramos

Hvem er Julian Alvarez?
Nå 21 år gammel har Alvarez vært en del av førstelaget på River siden 2018, men han har virkelig kommet ut av skallet sitt i år.

Ved å spille nesten utelukkende som spiss, har Alvarez dundret inn 15 mål og seks målgivende pasninger på bare 16 kamper for River, inkludert en firemålskamp mot Patronato før landskamppausen i november.


Tallene fra denne sesongen taler for seg selv. – Real Madrid har lenge vært klar over potensialet hans og prøvde faktisk å signere ham helt tilbake i 2011.

Alvarez reiste over til Madrid som 11-åring for en prøveperiode med Los Blancos, og selv om han imponerte, ble han fortalt av klubben at de ikke ville signere ham før han var 13 – en politikk som brukes for alle utenlandske rekrutter – og så han returnerte til Argentina.

River tok ham opp i 2015 og Alvarez, som først og fremst er en spiss, men som også kan skinne bredt, har aldri sett seg tilbake.

Hva er blitt sagt om ham?
«Han er en spiller som trenere elsker,» sa River-sjef Marcelo Gallardo. «For hans kvalitet, hans generøsitet, hans ugagn.

«Enhver trener ville elske å ha ham. Han er en ung gutt og har en lang reise foran seg.»