Luka Modric en genial midtbanespiller

Det er nesten ikke til å tro, men vi ser på bildene så da må det være sant, tidligere i kveld kunne Luka Modric ta imot prisen som årets spiller. UEFA har det ut årets spiller og en del andre priser for sesongen 2017/18.

Når det dreier seg om priser forventer alle at Cristiano Ronaldo skulle vinne, men nå var det altså Real Madrid midtbanespiller Luka Modric som vant årets spiller og årets midtbanepiller.

Les: Real Madrid møter Roma og Ronaldo møter gamle lagkamerater

Den kroatiske stjernen var en del av Real Madrid troppen som vant Champions League for tredje år på rad. Luka var viktig i sommerens finaleferd for Kroatia i VM-sluttspillet i Russland. Han slo tidligere lagkamerat Cristiano Ronaldo og Liverpools egyptiske stjerne Mohamed Salah i kampen om den prestisjetunge prisen.

Luka Modric fikk prisen for årets spiller i Europa av Det europeiske fotballforbundet (UEFA) under Champions League-trekningen i Monaco torsdag kveld.

Det er rett og slett latterlig, en skam

«Fotball spiller man innenfor banens fire ytre linjer, og der vant Cristiano. Han scoret 15 mål, tok Madrid på sin rygg og vant Champions League nok en gang. Det er rett og slett latterlig, en skam», sa Ronaldos angent Jorge Mendes til portugisiske Record etter at UEFA annonserte vinneren torsdag kveld.

Det kan se ut som UEFA har fokusert på ett lag, nemlig Real Madrid, alle prisene for sist sesong gikk til Real Madrid spillere.

Keylor Navas vant årets keeper, mens Sergio Ramos vant prisen som årets forsvarer. Modric vant i tillegg til årets spiller vant prisen som årets midtbanespiller. Selvsagt vant Cristiano Ronaldo også en pris, han ble årets angriper. – Det blir sikkert siste gang for Ronaldo nå som han spiller for Juventus.

Pernille Harder fra Danmark og Wolfsburg ble kåret til årets spiller i Europa av UEFA. Lyon-duoen Ada Hegerberg og Amandine Henry var de to andre nominerte.

  • Årets spiller: Luka Modric
    Årets keeper: Keylor Navas
    Årets forsvarer: Sergio Ramos
    Årets midtbanespiller: Luka Modric
    Årets angriper: Cristiano Ronaldo

Keylor Navas ble kåret til sesongens keeper i Champions League.

– Snakk om å svare på tiltale. David De Gea har vært koblet i mange sesonger, og Navas har blitt snakket om som det svake punktet. Nå har de også hentet Thibaut Courtois, men denne karen har stått strålende. Det er vel fortjent, sier Myhre til TV2.

David Beckham ble tildelt hedersprisen til UEFA-president Gianni Infantino.

Beckham hadde en stor karriere i klubber som Manchester United, Real Madrid, LA Galaxy, Milan og Paris Saint-Germain. Siden 2005 har engelskmannen vært ambassadør for hjelpeorganisasjonen Unicef. – I løpet av et par år vil han komme igang med som egen fotballklubb i Miami.