Har hatt flere gode dager også. (foto: arsenal, twitter)

Det er ingen grunn til å rippe opp i hvor Arsenal befinner seg på tabellen. Boxing Day er dagen som skal prentes inn i bevisstheten på samtlige Arsenal-spillere – og Mikel Arteta.

Vi fikk litt følelsen av ha sett dette forrige sesong. Da var det Solskjær og United som hadde en durabelig berg-og-dalbane sesong der de dro til med seire og poengdeling mot flere av de tøffeste motstanderne. På andre juledag var det Artetas tur til å vise at Arsenal på en god dag kan hamle opp med de beste.

Les: Og nå som United har blitt avhengig av Victor Lindelöf

Denne gangen var det Lampard og Chelsea som fikk smake på akkumulert frustrasjon og fotballsinne som ga Arsenal-spillerne drivstoff av råeste top-fuel kvalitet.

Arsenal hadde ikke tatt en seier i serien på syv kamper, Chelsea hadde blikket festet mot en mulig delt andreplass på tabellen. To vidt forskjellige utgangspunkt, men på Boxing Day var det Mikel Arteta som hadde forberedt troppen sin best.

Les på F7: Boxing Day er større en julaften

Alexandre Lacazette satte straffen, Xhaha og Saka fulgte opp med scoring før og etter pausen, Tammy Abraham sørget for et trøstemål til Chelsea fem minutter før slutt.

Det hjelper ikke Lampard at Chelsea-keeper Edouard Mendy ga Lacazette en assist som Arsenal-spilleren ikke klarte å utnytte, mens Jorghinho sørget for å brenne straffesparket på overtid.

Sorry, Frank, årets Boxing Day tilhører Arsenal.

Les: Og nå som United har blitt avhengig av Victor Lindelöf