Når Mbappé ikke kom til Real, kan Zidane komme til Mbappé. (foto: real, twitter)

Gjennom et liv som profesjonell fotballspiller og manager for en av verdens største klubber kjenner Zidane spillereglene. Rått, hensynsløst og resultatorientert. Likevel, mennesket Zidane er ikke spesielt happy med behandlingen de siste månedene.

Den tidligere Real-manageren er opptatt av at han ikke er typen som forlater en fotballsynkende skute.

Les: Leonardo svarer på ryktene om Pochettino-exit

– Jeg hopper ikke av båten og jeg er ikke lei av trenergjerningen. I mai 2018 forlot jeg fordi etter to og et halv år med så mange triumfer og trofeer følte jeg at laget trengte en kursendring for å holde seg i toppen. I dag er ting annerledes. Jeg gir meg fordi jeg føler at klubben ikke lenger gir meg den tilliten jeg trenger, skriver Zidane i et brev til Madrid-fansen gjennom AS.

Oj.

Les på Engelske klubber: Blackpool er tilbake!

– Jeg kan fotball og jeg kjenner kravene i en klubb som Madrid. Jeg vet at når du ikke vinner så må du gå. Det er en viktig ting som er glemt, alt som vi har bygget på fra dag til dag. Hva jeg har bidratt med inn mot spillerne, med de 150 personene som jobber i og rundt klubben. Jeg er en vinnertype og har vært her for å vinne troféer. Men bak dette er det mennesker, følelser og liv, og jeg sitter med en følelse av at dette ikke blir verdsatt. Det er ingen forståelse for denne dynamikken i en stor klubb, fortsetter Zidane.

På nippet til å løpe ut på banen. (foto: real, twitter)

Zidane har mer på hjertet.

– Jeg har ikke bedt om noen særbehandling, bare at man tar med seg litt mer av fortiden. I dag er en karriere til en trener i en storklubb to sesonger, ikke så mye mer. For at den skal vare lenger er de medmenneskelige relasjonene vesentlig. De er viktigere enn penger og berømmelse. De er større enn alt. Det er grunnen til at det såret meg når jeg leste i mediene etter et tap at jeg kom til å få sparken hvis vi ikke vant den neste kampen.Det såret meg og laget fordi denne informasjonen bevisst ble lekket til mediene og skapte en negativ stemning, usikkerhet og tvil, kommer det fra Zidane.

Vi aner en revansjesugen Zidane. Dette er definitivt ikke mannen som er klar for å gå inn i en ekstra lang ferie.

Les: Real Madrids nye prislapp på Ødegaard