Andy Murray kommer med en hyggelig og overraskende nyhet

Andy Murray

Andy Murray har hatt problemer med hoften i lengre tid, tanken var at han skulle bite tennene sammen og delta i Wimbledon i år og så si at det var det. 

Den tidligere verdens eneren annonserte sin pensjonering fra tennis i januar, men nå ser ting helt annerledes ut. – I møte med spesialister etter oppfordring fra kolleger har den britiske tennisstjernen fått beskjed om at hans plager kan fjernes. En nylig gjennomført operasjon var så vellykket at pensjonering ikke lenger er på agendaen.

I januar kunne han fortelle verdenspressen «Jeg har hatt store smerter i omtrent 20 måneder nå, Jeg har gjort ganske mye alt jeg kunne for å forsøke å få hoften til å bli bedre uten at det har hjulpet».

Les: Joachim Löw irriterer to av fotballens mektigste menn

Men det ser nå ut til å være lys i enden av tunnelen.

«Jeg vil  helt sikkert fortsette å spille. Jeg har ikke lenger noen smerter i hoften».

Veien tilbake kan være lang, «rehab» tar tid, men Andy Murray kjører på og vil kjempe seg tilbake. – Det som skjer nå er også et bevis på at tennismiljøet er vennskapelig. Juan Martín del Potro opplevde noe lignende i sin karriere og kom etter en operasjon fult tilbake.

Del Potro, Grand Slam-mester i 2009, kom tilbake til toppen etter en lang kamp med skade og fortalte sin olympiske endelig motstander i 2016 «Du fortjener å pensjonere på dine egne vilkår, når det skjer». Andy Murray ble oppfordret til å ta operasjonen av del Potro og har i tillegg fått en rekke tips om veien tilbake.

Murray sier at det er lite sannsynlig å rekke det som for kort tid siden skulle være hans avskjed, men hvem vet, det går veldig bra. Hvis det ikke blir Wimbledon i år, så regner alle med at Gland Slam turneringen arrangeres også i 2020.

Se på Popidol: Super-Mario med årets kuleste feiring!

Andrew Murray (født 15. mai 1987 i Glasgow i Skottland) var rangert som nr. 1 i verden i 41 uker, fra 7. november 2016 til 20. august 2017.

Murray kom inn på topp-10-listen til Association of Tennis Professionals for første gang 16. april 2007. Han har vunnet tre Grand slam-turneringer i single, US Open 2012, og Wimbledon-turneringen 2013 og 2016.

I 2011 ble Murray den syvende spiller innen moderne tennis til å komme til semifinalen i alle fire Grand Slam-turneringer i samme år.

På hjemmebane under Sommer-OL 2012 i London ble han olympisk mester da han slo Roger Federer 3-0 i sett i finalen i mennenes singelturnering.

Med sin seier over Novak Đoković i finalen i Wimbledon i 2013 ble Murray historisk. Det var den første britiske seier i Wimbledon på 77 år. Søndag 7. juli 2013 ble han den første brite som har vunnet mennenes Wimbledon-turnering siden Fred Perrys seier i 1936. «Ventetiden er over!» ropte BBCs kommentator Andrew Castle da seieren var klar etter tre sett med sifrene ble 6-4, 7-5 og 6-4.