Andreas Vindheim

Skal vi tro den tidligere tyske storklubben Schalke 04 har de gjort alt som tenkes kan for å komme tilbake til Bundesliga igjen. Oppgaven ble i sommer gitt til Dimitrios Grammozis som fansen til tross for at de ligger på fjerdeplass i 2. Bundesliga har tro på skal klare det allerede denne sesongen.

Det er nye koster på alle nivå i klubben, med det formål å være smartere på overgangsmarkedet, dyktigere i å skape og holde på talenter og involvere Gelsenkirchen på en måte som ligner det de hadde da de startet som klubb for nesten 115 år siden.

Høyrebacken Andreas Vindheim er lånt ut til Schalke fra Sparta Praha ut sesongen. 2. Bundesliga-klubben har også sikret seg opsjon på å kjøpe nordmannen.

Les: Blekket såvidt tørt på Coutinho kontrakten – i forhandlinger med utstøtt franskmann

Det opplyser den tyske storklubben på sitt nettsted. Vindheim skal kjempe om en plass på den høyre vingbacken hos laget fra Gelsenkirchen.


– Med anskaffelsen av Andreas Vindheim har vi oppnådd målet vårt om å skjerpe konkurransen på begge vingbackplassene. Andreas’ karakter vil passe rett inn i troppen, og det var viktig for oss, sier sportsdirektør Rouven Schröder i Schalke.

Schalke rykket ned fra 1. Bundesliga sist sesong, og laget håper å rykke opp på første forsøk. Blåtrøyene ligger på 4.-plass på nivå to, der det er svært jevnt bak tetlagene St. Pauli og Darmstadt.

Bergenseren Vindheim har spilt for Sparta Praha i to og en halv sesong. Han ble solgt dit etter å ha imponert i Malmö. Nå står tysk fotball for tur for den tidligere Brann-backen.
– Jeg er veldig glad for å ha kommet til Schalke. Jeg ønsker å spille så mange kamper som mulig, og å vinne dem også. Jeg skal gi alt fra første trening, sier han.

Les på Engelske Klubber: Rüdiger har fått to kontraktsforslag