(c) Bilde: Aafk: Andreas Lie

I november 2016 skrev Andreas Lie under på en forlengelse av kontrakten med AaFK ut 2019-sesongen. Nå har han gjentatt bedriften, og på ny festet navnetrekket på en avtale med klubben, denne gang med en varighet på ytterligere to år.

«Andreas er klubbens førstevalg mellom stengene, og samtidig både en kontinuitetsbærer og nøkkelspiller for tangotrøyene» sier sportslig leder Bjørn Erik Melland til egen web.

Les: Bodø/Glimt signerer allsidig angrepsspiller fra Sogndal

«Det er med stor glede vi kan meddele at Andreas fortsetter i AaFK. Han er en lederskikkelse som er svært viktig for oss både på og utenfor bana. I tillegg til å levere strålende redninger, er Andreas et forbilde for unge spillere og en veldig populær mann blant både eldre og yngre supportere. Han er alt i alt en svært god representant for AaFK»

Les: Sky Sports: United og City klar for å overby hverandre

Hovedtrener Lars Bohinen er veldig fornøyd med at Andreas har forlenget.

«Han er ultraprofesjonell i hverdagen, jobber målbevisst og er et eksempel til etterfølgelse for flere. Både i år og i fjor har han hatt redninger som både har vunnet og reddet kamper for oss. Han er fortsatt sulten og er med på å løfte nivået på treningene. Andreas bidrar også i garderoben og er en verdifull spiller for AaFK»

Andreas kom til AaFK fra Herd som purungt talent i 2004, på en tid laget fremdeles spilte hjemmekampene sine på Kråmyra. Aalesund hadde nettopp unnagjort sin første sesong på øverste nivå, men måtte vinke adjø til det ypperste selskap i siste serierunde. Tenåringen utgjorde lagets keepertrio sammen med Kim Deinoff og Vidar Nogva i sin første sesong med AaFK-logoen på brystet.

Kim Deinoff var trener Ivar Morten Normarks førstevalg denne sesongen, men ett innhopp ble det likevel på Lie, da han 17 år gammel voktet buret hjemme mot Start foran 7000 tilskuere. Kampen endte for øvrig med 1-2-tap. På sensommeren sesongen etter dro Andreas til Ulsteinvik og Hødd på utlån for en kort periode, og fikk med seg seks kamper for 1.divisjonslaget fra søre Sunnmøre. Lie returnerte til Aalesund, og fikk med seg over 30 kamper før han forlot Sunnmøre til fordel for Odd i forkant av 2010-sesongen.

Før 2013-sesongen var han tilbake, men Herd-gutten ble sendt på et sesonglangt lån til Hødd, laget han hadde vært så vidt innom åtte år tidligere. Siden 2016 har Andreas vært vår ubestridte ener, og runder snart 150 obligatoriske kamper for AaFK.

«Jeg er veldig godt fornøyd med å ha skrevet under ny kontrakt med Aalesund. Forhåpentligvis blir det Eliteseriespill neste år, og jeg ser på det som en stor utfordring og en spennende tid for klubben. Jeg er veldig glad får å ha signert ny kontrakt» sier Andreas.

Han forteller at han har vurdert mulighetene sine, og at han er i en god alder som målvakt. Etter å ha veid argumentene for og imot ganske tungt sammen med familien landet han på å skrive ny kontrakt.

– Til slutt var det en enkel avgjørelse, sier 31-åringen.

-Mitt personlige mål blir å utvikle meg videre som målvakt, og være en viktig bidragsyter for AaFK i årene som kommer. Jeg mener vi har et stort potensial i klubben, så det ser jeg fram til, forteller han videre.

Andreas er en fremragende AaFK-representant som supporterne og alle i klubben setter stor pris på. For keeperen selv betyr klubben mye.

-For meg har det alltid vært stort å spille for AaFK. Jeg kom opp i 2004 og har vel snart 14 sesonger bak meg, så jeg har lyst til å bidra til at klubben tar nye steg og være en sentral skikkelse på og utenfor banen, sier målvakten.