André Villas-Boas

André Villas-Boas fulgte i fotsporene til landsmann José Mourinho og fikk sitt gjennombrudd som manager i sitt hjemland Portugal for Porto. – Han trente Porto bare i en sesong (2010/11) noe som var nok til at Chelsea hentet han til Stamford Bridge. 

Han var ikke lenge i paradis (les fotballøya) året etter fikk han sparken, men ble plukket opp av Tottenham som han ledet i et år før turen gikk videre til Zenit St. Petersburg.

https://twitter.com/sadact96/status/1115361626209890306

I motsetning til José Mourinho som var en helt ok midtbanespiller er André Villas-Boas nesten helt unik på høyt trener nivå i den forstand at han selv ikke har spilt fotball. – Han er fortsatt ung,  bare 41 år og han er den yngste treneren gjennom tidene til å vinne fire titler, inklusive Europaligaen med FC Porto.

André Villas-Boas er for tiden uten jobb etter at han var kort innom en Kinesisk klubb, nå ser lykken ut til å snu, for det er en ledig jobb i Celtic. – Brendan Rodgers gikk som kjent til Leicester tidligere i år og i mellomtiden har Neil Lennon gjort comeback som manager, men storklubben ønsker en permanent løsning.

Villas-Boas, som forøvrig tok en UEFA-lisens i Skottland som ung, sin agent har kommentert Celtic-ryktene på følgende måte:

– André liker Skottland og det skotske folk godt. Han har gode minner derfra.

– Vi har foreløpig ikke noen tilbud fra skotske klubber og dermed ingen avgjørelse å ta på nåværende tidspunkt.

En ting er helt sikkert, internet «flommer» over av spekulasjoner, de siste ukene har vi fått overskrifter som peker i hver sine retninger, André Villas-Boas «blir definitivt ikke» Celtic manager og «har sagt ja til jobben».

Nå har flere sett Boas golfe med Celtic styreleder Ian Bankier, noe som må være et sikkert vårtegn.