(c) Bilde Kristiansund fotball: Anders Særvold

Et kjennetegn for Kristiansund og en meget viktig grunn til deres suksess på banen til tross for små midler er et meget solid arbeid med å utvikle klubben på alle nivåer.  – I årets Eliteseriesesong havnet de på en sjetteplass. 

Anders Særvold fortsetter som hovedtrener for KBK2/G18 og trenerutvikler, en rolle han har hatt siden januar 2018. Den nye avtalen har varighet ut 2021.

Les: Zlatan har satt AC Milan på vent

Utviklingsleder Leonard Totev er meget fornøyd med å ha sikret seg Særvold i to nye sesonger noe kan forteller til klubben sine sider:

«Anders er fotballfaglig sterk, samt en tydelig leder med stor arbeidskapasitet. Hans arbeid i akademiet de siste sesongene har i stor grad bidratt til bedre enkeltspillere og lag. Anders står for kontinuitet samtidig som han ikke er redd å hente impulser utenfra for å prøve nye ting. Han har bygd opp et fundament i 2019 som vi gleder oss til å se utviklingen på, spesielt med tanke på de mange lovende spillerne som kommer opp fra G16 til rekruttgruppa foran 2020-sesongen»

Les: «Det er opp til Christian»

Anders Særvold og hans trenerteam ble kretsmestre med KBK2 denne sesongen samt kom til kvartfinalen i NM. Dette er en sulten gjeng som ønsker å ta prestasjonene til et enda høyere nivå kommende sesong.

KBK nett tok en prat med Anders…

Hva betyr det for deg å signere for to nye år i KBK?

Jeg er veldig glad for å kunne fortsette i KBK. Her får jeg muligheten til å jobbe sammen med dyktige folk i profesjonelle rammer, og ikke minst får jeg jobbe med en nydelig sammensetning av regionens største talenter. Så kort fortalt betyr det at jeg er så heldig å få jobbe med det jeg vil, der jeg vil i to år til.

Hva er du mest fornøyd med i sesongen 2019 (individuelt, kollektivt)?

Resultatmessig har det vært en god sesong med seriemesterskap i 4. div og kvartfinale i NM. Men det jeg er mest fornøyd med er at vi klarer å løfte spillere opp til et nivå som gjør dem interessante for Christian og teamet på a-laget. Både Max og Oskar har signert profesjonelle kontrakter, og i høst har flere av gutta våre prestert godt på a-treninger.

Hva ser du på som den viktigste oppgaven din de kommende to år?

Det viktigste for min del er å legge til rette for at enda flere unge spillere kan ta steget opp på a-laget vårt, samtidig som vi ønsker at de som ikke når helt opp hos oss, skal spille på så høyt nivå som mulig når de drar fra klubben.

Også assistenttrener Steinar Veiset og keepertrener Ole Bævre signerte kontraktsforlengelser denne uka. KBK er svært glade for at denne solide trioen utgjør trenerteamet for rekrutt også i 2020. Oppkjøringa er godt i gang og troppen er forventet å bli klar rundt midten av januar.