(c) KV Oostende: Amin Nouri

Det var familien som fikk Amin Nouri til å takke nei takk når han nå fikk muligheten til å skrive toårskontrakt med belgiske KV Oostende. – Det har vært et lærerikt halvår i en klubb som har skiftet trenere raskere enn sjømenn skifter undertøy.

Det betyr at han i sommer returnerer til Vålerenga etter et halvt års utlån. – Amin Nouri var fast mann på Vålerengas høyreback i fjor så de vil trolig ta han imot med åpne armer.

I januar ble backen klar for utlån til den belgiske toppserieklubben, som sikret seg en opsjon for å gjøre overgangen permanent. Han gikk rett inn på laget, og har beholdt plassen siden. -Før landslagspausen i mars gjorde Oostende det klart for Nouri at de ville benytte seg av opsjonen, og tilbød 29-åringen en toårskontrakt.

Les: Scott Sinclair viser at ikke alle er som Brendan Rodgers

«De er fornøyd med hvordan jeg har gjort det og ville ha meg på toårskontrakt. Etter landslagspausen i mars fikk jeg muligheten til å gjøre overgangen permanent. Jeg tok noen runder med de hjemme, veide for og imot, og bestemte meg for å takke nei», sier Nouri til Eurosport.

Les: Özil svarer kjapt og konsist på spørsmål om fremtiden: «Absolutt!

Et salig kaos

Klubben havnet på nest sisteplass i Jupiler League, og er midt i en playoff i disse dager. Bare i løpet av sine fire måneder i klubben har han spilt under tre forskjellige hovedtrenere og to klubbpresidenter. Man kan trygt si at det har vært en turbulent tid.

– Det har vært litt mye, beskriver 29-åringen.

Han har kone og to barn. Derfor er det viktig at alt skal stemme og føles helt riktig dersom han velger å flytte på familien.

«Jeg har fått utfordret meg selv, spilt masse og hatt noen fine måneder. Men etter en totalvurdering følte jeg det var mest riktig å takke nei til muligheten om å bli værende her».

Det betyr at han returnerer til Vålerenga da utlånsavtalen går ut etter juni. Kontrakten hans med Oslo-klubben strekker seg ut 2021-sesongen.

– Jeg har fremdeles to og et halvt år igjen av kontrakten med Vålerenga og forholder meg til det, sier backen som har fulgt klubbens sesonginnledning på avstand.

– Hjemme har man sett suverene ut, men borte har de vært litt uheldige. Jeg ser frem imot å kunne bidra for Vålerenga i høstsesongen, sier Amin Nouri.

Vålerenga har kapret ti poeng på seks kamper i Eliteserien så langt. Det holder til en 4. plass før møtet med Viking mandag.