Det er ikke så lenge Tippeligaen byttet navn til Eliteserien, nå kommer det trolig også et bytte i Sverige. Det spekuleres i hva Allsvenskan kommer til å hete etter at navnrettighetene er solgt. 

Ifølge SportExpresen har DHL kjøpt navnrettighetene til Allsvenskan, noe som betyr at de kan kalle det akkurat det de ønsker. Spekulasjonene går etter at Svensk elitfotboll  endelig har klart å selge navnerettighetene.

Mats Enquist som er generalsekretær i Svensk elitfotboll rykker ut og sier de ikke kommer til å endre navnet. Man kan da lure på hvorfor DHL har kjøpt rettighetene. – Kan tenkes det bare blir DHL Allsvenskan. – På onsdag får vi vite navnet.

 

 

Sefs generalsekretær Mats Enquist ønsker ikke å bekrefte eller dementere..

– Jeg har ingen kommentarer. Dessverre må jeg være så kjedelig, sier Enquist.

Uklart hva salg betyr i praksis
Det er for tiden uklart hva salget av navnrettighetene betyr i praksis, men muligens blir firmaets navn DHL bakt inn i ligaens navn, som vi så i Tippeligan og vi ser i OBOS-ligaen.

Navnet «Allsvenskan» ble lansert allerede i 1924, da det erstattet forløperen «Svenska serien» og har blitt spilt hvert år siden.

For et år siden var det klart at fra og med 2020-sesongen sendes allsvenskan akkurat som i Norge i Discoverys TV-kanaler (C More, tidligere Canal Plus har hatt rettighetene siden 1997). Ifølge data fra Aftonbladet betaler Discovery ca 540 millioner kroner per år for å senderettighetene noe som er en dobling sammenlignet med C More betaler